lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Навіщо ганьбити Україну та її народ?»

Посольство і діаспоряни у Латвії засуджують участь керівниці «української громади» у святкуванні дня флоту РФ

Посольство України у Латвії засудило участь керівниці організації, яка позиціонує себе як українська громада міста Лієпая, у святкуванні дня флоту РФ. Відповідну заяву посольство оприлюднило на своїй сторінці у  Facebook:

 «Посольство України рішуче засуджує дії керівника т.зв. української організації «Лієпайська українська громада «Світанок» Лариси Давиденко, яка взяла участь у заходах Генконсульства РФ у м.Лієпая 26 липня 2020 року з нагоди відзначення дня ВМС РФ.

Участь керівника українського товариства у заходах, які за задумом організаторів мають прославляти велич російської армії, котра вже понад шість років здійснює збройну агресію проти України, є зрадою пам’яті понад 14 тисяч загиблих у боротьбі за поновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Прикметне, що Лариса Давиденко жодного разу не брала участі у заходах Посольства України та справжньої української громади, які проводились на підтримку важкопоранених українських військових під час їх реабілітації в Латвії. Лариса Давиденко не відвідувала і заходи за участі українських політв’язнів Кремля, на зустрічі з якими вона могла б отримати свідчення українських героїв про те, як у російських в’язницях катуваннями намагалися вибити з них бажані Кремлю свідчення. Так само Лариса Давиденко не брала участь у всіх інших заходах, які проводились Посольством та українцями в Латвії на підтримку територіальної цілісності України та засудження російської агресії проти України і українського народу. Проте Лариса Давиденко чомусь регулярно відвідує заходи країни-агресора».

 «Председатель Лиепайской украинской общины «Свiтанок» («Рассвет» на украинском) Лариса Давиденко… получила в подарок картину с ракетным крейсером в День ВМФ, - повідомляє сайт  https://lv.sputniknews.ru/. -   Это гвардейский ордена Нахимова ракетный крейсер «Варяг» - третий корабль проекта 1164 «Атлант» постройки судостроительного завода имени «61 коммунара» в Николаеве в 1980 году. До конца 1995 года этот корабль носил имя «Червона Украина» - «Красная Украина». Крейсер участвовал в российско-китайских учениях «Мирная миссия» в Желтом море, а также в учениях ВМФ России и Индии….

«Наше украинское общество - вне политики, как бы ни старался втянуть нас в свои игры действующий посол Украины в Латвии господин Мищенко. Но мне жалко, что в моей родной стране нет мира, а на верфях в Николаеве уже никогда не будет построен такой корабль, как «Червона Украина». Мы за мир и дружбу между всеми государствами и народами», - сказала  Лариса Давиденко».

 «Немає меж людській ганьбі і зраді, - так коментує інформацію Посольства в мережі від колективу Ризького українського народного театру Мария Семенова. -  Як може незмінний голова УКРАЇНСЬКОГО товариства бути учасником торжеств на честь Дня ВМФ Росії, а тим більше приймати будь-яку ВІДЗНАКУ. Відзнаку за 14 тисяч смертей, чи за виплакані сльози матерів загиблих українських військових і їхніх дітей-сиріт? Якщо члени «української» громади «Світанок» сповідують ті ж погляди, що їх керівник, то слід перейменувати товариство... Навіщо ганьбити Україну і її народ?»

Солідарна з українцями Риги і  Ganna Shevchenko:  «Можливо варто запросити цю пані на Схід України, щоб була можливість почути постріли та побачити людей, які стоять на захисті України. Жінка, яка є керівником громади, мала б почати свій шлях з вивчення історії України, ролі країни агресора в знищенні українців. Дуже жаль, що керівник приймає такі ганебні рішення».

Олександр Гвоздик

На світлині:

1. Українка в Латвії Лариса Давиденко приймає відзнаку від вояків країни-агресора. Цікаво за що?  

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка