lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Суд Москви підтвердив, що Світовий Конгрес Українців – небажана організація в РФ

Росія – країна безправ’я і тотального беззаконня, що вкотре підтвердив російський суд у справі заборони діяльності СКУ на території РФ

 

Московський міський суд визнав законним рішення Генеральної прокуратури Росії про визнання небажаною діяльність в РФ Світового Конгресу Українців (Ukrainian World Congress).

Про це повідомляє Російське агентство правової та судової інформації з посиланням на Генпрокуратуру РФ.

 

Повідомляється, що розглянувши апеляційну скаргу СКУ, Мосміськсуд відхилив її та залишив чинним рішення суду першої інстанції.

СКУ було визнано небажаною організацією на території РФ у 2019 році, після чого представники світової організації української діаспори звернулися до суду РФ з адміністративним позовом про визнання цього рішення незаконним. За результатами його розгляду 11 березня 2020 року Тверський суд Москви в задоволенні позову відмовив.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу адвокат Микола Полозов, який входить до команди захисту СКУ, в той же день у Мосміськсуді розглядався апеляційний позов фонду "Свободная Россия" (Free Russia Foundation), інтереси якого представляв російський адвокат Вадим Прохоров. І в цьому випадку в апеляції також було відмовлено.

Як відомо, в липні 2019 року влада Росії визнала Світовий Конгрес Українців "небажаною організацією», заявивши, що діяльність організації становить "загрозу засадам конституційного ладу і безпеки Росії".

4 червня 2020 року постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ закликав Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєра негайно відреагувати на репресивні і дискримінаційні дії російської влади щодо української громади на території РФ. Як приклад, він вказав на закриття єдиної у Росії Бібліотеки української літератури, а також заборону діяльності Світового конгресу українців на території РФ.

Джерело

Від редакції:

Редакція вважає, що СКУ вже багато років (фактично від часу президентства Евгена Чолія) не має ясної і визначеної політики щодо українців у Росії. Комісія Людських та Громадянських Прав (КЛГП)  не діє, немає чіткого моніторингу із правами українців, ситуації із парафіями, із забороною українських регіональних організацій. СКУ не допомагав Наталії Шаріній у процесі, не допоміг переслідуваній Наталії Романенко, висланому із Росії Віктору Гіржову,  і т.д. Фактично робота СКУ не йде далі політичних гасел і контактів із «московською групою» - В.Семененком, А.Шелестом і С.Винником. Цю групу ми вважаємо промосковською і проурядовою. Фактично, це підставна «команда».

На жаль, СКУ так і не розібрався у ситацї і свої зусилля направив на легалізацію юридичного статусу. Як показала практика, працювати у Росії можна і без юридичного статусу (скажімо, наша редакція опублікувала 6 тис. матеріалів, не маючи юридичного статусу ЗМІ у Росії). Аби була голова і план роботи можна було б працювати і багато зробити...

Нині ситуація виглядає так,  що на цьому етапі ФСБ переграла СКУ, направивши його діяльність в непродуктивне русло. Потрібно говорити про те, що фактично у Росії заборонено не СКУ, а всю українську діаспору. Цією проблемою і потрібно займатися. В часи президенства Аскольда Лозинського і головування в КЛГП професора Юрія Даревича все було зовсім поіншому - більш змістовно. Нагадаємо, що кілька років тому колишній президент СКУ Аскольд Лозинський в інтерв’ю «Кобзі» критикував політику тодішнього президента Евгена Чолія щодо діаспори у Росії. З тих пір змінилося й керівництво СКУ, а віз і нині там.

Ми б порадили СКУ взяти аркуш паперу і написати звіт – що зроблено у напрямку Росії за останні п’ять років: проекти, виділені фінанси, активісти, моніторинг регіонів, аналітика, журналістика, робота у судах, збір архівних матеріалів, плани роботи, звіти, прес-конференції, звернення у міжнародні організації, ОБСЄ, тощо. І чесно відповісти собі – чи цього достатньо стосовно діаспори у Росії. Якщо СКУ надасть нам такий звіт, ми його опублікуємо.

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

На світлинах: Логотип СКУ. Статуя Феміди без традиційної пов’язки на очах, встановлена на будинку Верховного суду РФ, − красномовний символ вибіркового правосуддя в цій країні.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка