lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У російській столиці відзначили 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка

У Москві відбулося покладання квітів до пам’ятника Кобзареві

9 березня ц.р., у 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка, українці Москви, москвичі-симпатики України, української культури, представники Посольства України в РФ вшанували пам'ять Великого Кобзаря.

До пам’ятника Тарасові Шевченку на набережній, що носить його ім’я, люди поклали живі квіти. За традицією, вони виконували пісні на слова великого поета-демократа.

В нинішній час для українців всього світу геній українського народу Шевченко є символом боротьби за вільну, суверенну, цілісну Україну.

Творчість Тараса завжди була актуальною серед патріотів України, а сьогодні він надзвичайно популярний серед молоді, учасників російсько-української війни, у волонтерській спільноті.

Його слово будить і надихає на боротьбу. На жаль, влада завжди боялась Кобзаря: як у Росії, так і в Україні. І нині так є. Але віриться, що слова Пророка, його прагнення бачити Україну вільною і незалежною від Москви, нарешті збудуться.

Тож, хай святиться у віках ім’я твоє, Тарасе.

Віктор Гіржов

На світлинах: Живі квіти для Кобзаря. Спільне фото на згадку. Українці Москви щорічно приходять до монумента Шевченку. Українські активісти: Людмила Мельник, Володимир Зарічанський, Володимир Любунь, Зоряна Созанська, Олена Шахбанова та ін.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка