Днями на окупованому півострові відбувся так званий «круглий стіл української діаспори», організований спецслужбами Росії та їх кримськими маріонетками. Інформація про участь у ньому українців Казахстану виявилась відвертою брехнею

Пафосний захід, організований російськими спецслужби в окупованому Криму, мав за мету донести до світового співтовариства пропагандистську тезу про те, що українська діаспора (?) Криму та діаспори за кордоном активно підтримують анексію півострова. Круглий стіл назвали «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном». До речі, це вже друга подібна спроба Кремля легалізувати свою незаконну присутність на півострові під прикриттям так званих «українських організацій». Минулого разу основу подібного збіговиська складали земляцтва вихідців з різних областей України, які зосереджені в Москві і є відверто українофобськими та проросійськими організаціями.


 

Цього ж разу було повідомлено про приїзд «українців» з Польщі, Казахстану, Молдови, Білорусі, Німеччини, Киргизстану, Грузії, Болгарії, Естонії, а також … із сепаратистських самопроголошених республік «ДНР і «ЛНР». Жодна офіційна організація, яка представляє інтереси української діаспори, не робила подібних заяв, навпаки − постійно ведеться мова про незаконну окупацію півострова і посилення тиску з боку міжнародного співтовариства.

Про яку українську діаспору може вестися мова, коли півострів залишається територією України, тимчасово окупованою російськими військами. Отже, українці, які там мешкають, є громадянами України, а не якоюсь міфічною діаспорою, вигаданою ідеологами Кремля. Основу фейкової «української» організації Криму, створеної Кремлем для відволікання уваги світового співтовариства від кричущих порушень прав українців на півострові,  складають члени «Єдіной Росії», які без кінця прославляють Путіна і його «гуманну» політику на окупованій території (див. відеододаток).

Під час проведення «круглого столу» низка російських ЗМІ написала про те, що 15 осіб, які приїхали до окупованого Криму без дозволу України, закликали «зняти санкції проти кримчан». Крім того, вони нібито заявили про необхідність визнання «возз’єднання Криму з Росією».

Інформація, розповсюджена російськими засобами масової пропаганди, про те, що в «круглому столі» взяли участь представники об’єднання українців Казахстану, виявилась звичайним фейком. З цього приводу відповідні заяви зробили Посольство України в цій державі та Пресслужба Асоціації «Українці Казахстану».

 

Щодо нібито участі "української діаспори" у Круглому столі на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном», який проходив на території тимчасово окупованої АР Крим

В російських ЗМІ розповсюджено інформацію про нібито участь «української діаспори» у Круглому столі на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном», який проходив на території тимчасово окупованої АР Крим. Серед учасників заходу були заявлені представники «української діаспори Республіки Казахстан».

У цьому зв’язку Посольство України в Республіці Казахстан заявляє, що представники Української громади в Республіці Казахстан не брали участі у зазначеному заході. Нам невідома також інформація про членів так званих українських діаспорних організацій, які відвідали тимчасово окуповані території України.

Українська громада Республіки Казахстан виступала та далі виступатиме за територіальну цілісність України і жодних контактів з окупаційною владою АР Крим не підтримує.

Посольство України в Республіці Казахстан

№ 1 / 01 – 46                                                                                       17 жовтня 2019 р.

ПРЕСОВА СЛУЖБА  АСОЦІАЦІЇ «УКРАЇНЦІ КАЗАХСТАНУ» ІНФОРМУЄ:

У російських ЗМІ та в мережі Інтернет розповсюджено інформацію про нібито «участь» представників української діаспори в роботі «круглого столу» на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном», який проходив на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

У згаданій інформації йдеться про участь у заході в тому числі й представників української діаспори Республіки Казахстан.

З цього приводу офіційно заявляємо, що нам невідомо про участь у зазначеному заході будь-кого з активістів або членів українських громад, що є колективними членами Асоціації «Українці Казахстану».

Асоціація не підтримує жодного рішення, ухваленого під час вказаного так званого «круглого столу».

Українські громади Асоціації «Українці Казахстану» обстоювали й надалі обстоюватимуть територіальну цілісність України, та жодних контактів з окупаційною владою АР Крим не підтримують.

Тарас Чернега, заступник голови Асоціації, керівник Пресслужби

Від редакції: Днями «Кобза» опублікує матеріал про організаторів і учасників так званого «круглого столу», що відбувся в окупованому Криму.

Віктор Гіржов, редактор «Кобзи»

Додатково: Російські «українці» в Криму (відео)

На світлинах: Окупований півострів – територія несвободи. У Криму підтримують лише ряжених «українців».

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка