lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Ви знищували українську мову на Донбасі, а тепер приїхали знищувати нашу»

В Елісті  не вщухають протести проти призначення колишнього лідера ДНР главою столиці Калмикії

У Елісті (Республіка Калмикія, Південний федеральний округ РФ) вже два тижні проходять мітинги протесту через призначення Дмитра Трапєзнікова,  який раніше виконував обов'язки глави так званої «Донецької народної республіки», виконуючим  обов'язки глави міста.

Черговий мітинг, який зібрав близько 4 тисяч жителів Елісти відбувся у неділю, 14 жовтня. А на мітингу 2 жовтня один з протестуючих, звертаючись до нового глави міста, заявив: «Хочу обратиться к Трапезникову на ненавистном ему украинском языке.  Ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали в Елісту та Калмикію, щоб знищувати калмицьку мову».

«У нас прекрасно всі знають, що таке «ДНР», хто там чим керував і чим займався. Цих людей ми вважаємо злочинцями, - пояснює правозахисник, активіст З'їзду ойрат-калмицького народу Валерій Бадмаєв. - Бату Хасіков  (глава Республіки Калмикія із 21 вересня 2019 р., член партії «Єдина Росія»  – Ред.) бере це призначення на себе, каже: «Це мій знайомий, я його добре знаю. Я беру всю відповідальність на себе». Ми, звичайно, цьому не віримо, ми впевнені, що йому нав'язали Трапєзнікова з Кремля. Можливо, це справа Суркова або ще когось із адміністрації президента. Моя думка - що в «ДНР»  наступає повний крах, звідти всі біжать, як пацюки, ось вони цих щурів і будуть тепер пристроювати у нас в Росії. Але в Калмикії у них цей номер не пройде!

Ви уявляєте рівень людей , які збираються керувати республікою: вони навіть не знають, що у нас існує поділ державної і муніципальної влади, що глава республіки не має права приходити на  міські збори  і представляти свого призначенця для голосування навіть на посаду виконуючого обов'язки. Але Бату Хасіков це зробив, і це вже грубе порушення. Тому голосування за Трапєзнікова незаконно. Ми зараз готуємо звернення до міського суду, ми доб'ємося скасування постанови депутатів міських зборів. А молодь збирається проводити флешмоби, молодь збирається викривати в інтернеті і в газетах весь цей клан. Тому що Бату Хасіков прийшов, привіз варягів, набрав тут всю свою рідню. У нас місто маленьке, у нас республіка маленька, і у нас це все видно неозброєним оком. Вчорашні нікчемні люди, які ніким не були, сьогодні отримують посади тільки тому, що вони близькі родичі Бату Хасікова».

На жаль, призначенця з «ДНР» підтримує не тільки глава Калмикії, а і голова регіонального громадського руху «Союз українського народу Калмикії  «Кобзар»  Володимир Омельчак, який публічно звинуватив  організаторів акцій протесту в тому, що їх «використовують в своїх інтересах місцеві політичні клани, які втратили вплив в результаті останніх кадрових перестановок в місті». Нагадаємо, що 2014 року Володимир Омельчак, виступаючи на провладному мітингу, назвав Україну «інструментом руйнування Росії», а також підтримав анексію Криму.

Дещо про Дмитра Трапєзнікова. На початку 2000-х він був організатором футбольного фан-клубу «Шахтар « (Донецьк) і  пішов з цієї посади через підозри в привласненні коштів. В офіційній біографії, опублікованій  на сайті мерії Елісти, перераховані численні посади, які Трапєзніков займав в невизнаній «ДНР»: від помічника «глави «ДНР» Олександра Захарченка  до «головнокомандувача», - повідомляє «Радіо Свобода».

Остання була пов'язана з його призначенням на пост виконуючого обов'язки «глави ДНР» і «голови уряду», який він займав всього сім днів - з 31 серпня по 7 вересня 2018 року.

Після цього, 12 вересня 2018 року,  Трапєзніков залишив Донецьк і опинився в Росії. За інформацією журналіста Олександра  Чаленка, це сталося через те, що Трапєзнікова і близьких йому людей - Олександра Тимофєєва і Олександра Казакова - звинувачують «в тотальному фінансовому, економічному і політичному свавіллі  і корупції». У березні цього року «народний губернатор»  Донбасу Павло Губарєв розповів про те, що близькі Тимофєєву люди були арештовані і підозрюються в махінаціях з держзакупівлями і в контрабанді спирту. Через півроку вже в офіційних сепаратистських ЗМІ з'явилася інформація про створення тимчасової комісії, яка розслідуватиме діяльність «міністерства доходів і зборів  ДНР» в період, коли його очолював соратник Дмитра Трапєзнікова Олександр Тимофєєв. Відомо також, що Бату Хасіков, який пригрів Трапєзнікова в Калмикії, за його власними словами, у 2018 році «виконував доручення уряду РФ» на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Додатково. «Недовольство очень сильное»: интервью с жителем Элисты, который протестует против экс-главаря «ДНР» 

Наш кор., за матеріалами ЗМІ

На світлинах:

1. Валерій Бадмаєв: «В ДНР  наступає повний крах, звідти всі біжать, як пацюки»

2. Дмитро Трапєзніков – т.в.о. глави столиці Калмикії

3. На заклики вийти на мітинг протесту проти призначення Трапєзнікова відгукнулися близько 4 тисяч жителів Елісти

4. Мітинг проти призначення Трапєзнікова. Еліста, 13 жовтня 2019 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка