lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 І один у полі воїн

Хто вшанував пам'ять про борця за незалежність України у Тобольську

11 вересня виповнилося 155 років з дня народження українського поета, публіциста, перекладача  Павла Грабовського – послідовного борця за національне визволення України, великого подвижника українського слова, чия творчість сприяли самобутньому розвиткові національного літературного процесу та його інтеграції у світовий культурний простір.

Цього дня вшанувати цю дату і покласти квіти могили Грабовського у Тобольську, де він,  згідно із його заповітом, був похований у засланні  поруч з декабристами, приїхала разом зі своїм вірним помічником у громадських справах, онуком Грицем відома українська активістка із Омська Лідія Близнова. На жаль, єдина з української діаспори в Росії.  Додамо, що День Незалежності  України, 24 серпня, вона та її онук відзначили в Омську вшануванням пам'яті ще одного відомого українця – конструктора Сергія Корольова.

Минулого року редактор «Кобзи» Віктор Гіржов, коментуючи участь Лідії Близнової у Дні Росії, коли вона попри розпалювання антиукраїнських настроїв не побоялася вийти на парад  із  українським прапорцем, писав: «... і один у полі воїн (у нашому випадку – двоє) , якщо він гідний українець, а не пристосуванець. Про це слід пам’ятати українцям Російської Федерації, особливо – керівникам регіональних громадських об’єднань, які згадують про свій статус, переважно, у випадках, коли їм це вигідно. А Лідія Близнова з Грицем роблять це за покликом душі, від щирого серця».

Наш кор.

Додатково: Павло Грабовський   

 На світлинах:

1. Лідія Близнова у могили Павла Грабовського. Тобольск, 2019 р.

2. Онук Лідії Близнової біля могили українського поета

3. День Незалежності у пам’ятника Сергію Корольову в  Омську, 2019 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка