lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українські моряки в російському полоні не залишаються самотніми

Волонтери Москви передали полоненим українським морякам продукти харчування та речі першої необхідності

Учора, 5 лютого, волонтери Москви вчергове відвідали полонених українських моряків, які утримуються в слідчому ізоляторі №2 ФСБ Росії в Лефортово, і передали в’язням продукти харчування та речі першої необхідності.

Загалом, приносити передачі до ізолятора дозволяється протягом тижня, але за умовчанням, вівторок нібито неприйомний день − служба прийомки цього дня займається внутрішнім упорядкуванням. В інші дні − збирається багато людей, утворюється велика черга, до якої приєднуються волонтери з 24 (!) досить великими торбами...

Завдяки наполегливості відомої волонтерки Вікторії Івлєвої вдалося умовити службу оформити передачу для моряків у вівторок. Кожному з двадцяти чотирьох моряків була призначена окрема торбина. На оформлення однієї передачі витрачалось 10-15 хвилин. Фактично – на все пішов цілий робочий день. Дві волонтерки − Вікторія Івлєва та Галя Макарова працювали від 12 години дня до вечора.

«Інформаційну підтримку» всьому процесу оформлення передач здійснював відомий український журналіст, власкор УНІАН у Москві  Роман Цимбалюк, який періодично вів короткі репортажі від СІЗО. Щоправда, як тільки він розташувався з апаратурою, підійшов охоронник і попросив вийти за ворота, бо, мовляв, на те, щоб «вєщать» від входу до ізолятора, потрібен окремий дозвіл.

Хлопці виявили бажання вчити англійську мову, тож волонтери вивчили порядок передачі до ізолятора книг. Виявляється, це слід робити за допомогою спеціальної інтернет-служби доставки ОЗОН. Крім того, вже після доставки книг, слідчий буде вирішувати, чи потрібна українському моряку англійська мова.

Активісти сподіваються найближчим часом отримати звістки безпосередньо від моряків.

Наш кор.


На світлинах: Власкор УНІАН в РФ Роман Цимбалюк з передачею для українських моряків. Вхід до слідчого ізолятора ФСБ РФ в Лефортово. Всі сумки були підписані прізвищами моряків, яким призначалась передача. Список вмісту передач. Список вмісту передач-2.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка