lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Рейтинг Путіна впав до рівня 2013 року

 

Опитування, що проводилося на початку серпня ц.р., продемонструвало зниження рівня любові росіян до свого лідера

Рейтинг підтримки президента Росії Володимира Путіна впав до рівня 2013-го року, свідчать результати опитування російського Фонду «Громадська думка» (ФОМ).

Респондентам запропонували відповісти на питання, кого б з кандидатів вони підтримали на виборах, якщо б вони відбулися 12 серпня. 45% опитаних сказали, що проголосували б за Путіна.

Це найнижчий показник за останні п’ять років. Найвищий рейтинг Путіна, 74%, був зафіксований соціологами у 2015 році. У 2014-му російська влада окупувала Автономну республіку Крим на півдні України, а також розв’язала війну на Донбасі.

Дослідження Фонду «Громадська думка» також показало, що російські громадяни стали менше довіряти Путіну: 24% опитаних сказали, що безумовно довіряють, в той час як абсолютно не довіряють – 17% респондентів.

Як повідомляло Радіо Свобода, згідно з опитуванням іншої російської соціологічної установи, «Левада-центру», взяти участь у масових протестах проти падіння рівня життя готові 28% росіян. При цьому в лютому 2017 року на протести були готові виходити 12% респондентів, в березні 2018-го – 8%.

18 березня 2018 року Володимир Путін був переобраний на новий 6-річний термін, набравши 76,7 відсотків голосів виборців. За даними ЦВК Росії, за Путіна проголосували понад половина тих, хто брав участь у виборах – понад 56 мільйонів осіб.

* * *

65-річний Володимир Путін фактично керує Росією з 31 грудня 1999-го, коли подав у відставку попередній президент Борис Єльцин. У 2008–2012 роках президентом був Дмитро Медведєв. Сам Путін тоді не балотувався на виборах через законодавчі обмеження – не більш ніж два терміни поспіль. У цей період він обіймав посаду прем’єр-міністра, з якої фактично керував країною.

Джерело


На світлинах: Путін старіє, його рейтинг падає… Окупувавши Крим навесні 2014-го року, Путін ощасливив переважну більшість кримчан і росіян, але ейфорія минає. В Росії назріває соціальний бунт, викликаний т.зв. «пенсійною реформою».

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка