lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Москві, Санкт-Петербурзі та інших російських містах пройшли мітинги із вшанування пам’яті Бориса Нємцова

У Москві на марш пам'яті Нємцова поліція заборонила проносити плакати з написами «Путин, хватит врать и воевать» та «Я против аннексии Крыма»

Акція із вшанування пам’яті Бориса Нємцова відбулася в Москві 25 лютого ц.р. На місці збору учасників акції оглядали співробітники поліції. Вони, зокрема, не дозволили пронести на ходу плакати з написами «Путин, хватит врать и воевать» та «Я против аннексии Крыма». Від активістів «Открытой России» зажадали вирізати з плакатів логотипи руху. Повідомляється про затримання молодої людини з плакатом «Борись!».

За даними правозахисного порталу «ОВД-Инфо», правоохоронці затримали секретаря московського оргкомітету «Русского марша» Володимира Ратнікова та його помічника. За інформацією волонтерів проекту «Белый счетчик», в акції взяли участь понад 7 тисяч осіб.

У ході брали участь кандидати в президенти Росії Ксенія Собчак і Григорій Явлінський, лідер ПАРНАС Михайло Касьянов, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, а також активісти багатьох опозиційних політичних рухів. Долучилися до акції також представники української громади Москви.

Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Замовника вбивства досі не знайшли.

Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів.

Політик був справжнім другом України і особистим ворогом Путіна. Після смерті Нємцова стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на боці терористів воюють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії.

Дочка вбитого Жанна Нємцова назвала злочин нерозкритим.

Джерело


На світлинах: Портрет Борис Нємцова на мітингу його пам’яті. У меморіальній акції взяло участь багато партій і рухів демократичного спрямування. Мітинг ряснів антикремлівськими гаслами. Бути опозиціонером у Росії – справа небезпечна. Московські українки Людмила Мельник (праворуч) та Ірина Набі – учасниці мітингу. На «Мосту Нємцова» – місці загибелі відомого політика – завжди багато живих квітів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка