lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Москву накрило… «Грибами»

Піснею року в Росії став хіт українського гурту «Грибы»

Apple Music і iTunes склали зведені чарти найбільш прослуховуваних пісень в Росії у 2017 році. Про це повідомляється в прес-релізі, що надійшов до редакції «Лента.Ру» в четвер, 7 грудня.

«Головним хітом 2017 року в Росії як в iTunes, так і в Apple Music став трек "Тане лід" гурту «Грибы". Пісня і кліп з'явилися одночасно в березні 2017 року. Трек тримався на першому місці в iTunes протягом шести тижнів поспіль, а з топ-10 в Apple Music не виходив протягом 10 тижнів. Незважаючи на закритість гурту для преси, численні пародії та кавери на пісню продовжували підігрівати до неї інтерес слухачів», − йдеться у повідомленні.

У топ-30 2017 року за числом продажів і стрімів також потрапили композиції таких виконавців, як Луїс Фонса, Ед Ширан, Лобода, Макс Барських, MiyaGi & Ендшпіль, Баста, Imagine Dragons, Єгор Крід і Clean Bandit.

Раніше в грудні минулого року повідомлялося, що один із користувачів сервісу «Яндекс.Музика» за останні дев'ять місяців вмикав пісню «Тане лід» українського гурту «Грибы» 1513 разів, тобто в середньому він слухав її приблизно п'ять разів на день.

Джерело

Довідка

«Грибы» (також «Grebz») — український російськомовний музичний гурт, заснований у Києві 2016 року хореографом та продюсером Юрієм Бардашем.

28 квітня 2016 року «Грибы» виклали на YouTube свій перший відеокліп «Интро», який менше ніж за місяць набрав мільйон переглядів. Те саме відбулося із другим відеокліпом «Копы», який вийшов 11 вересня 2016 року. Головною темою першого альбому стали вечірки, танці, гучна музика та заняття спортом. Альбом також всіяний натяками на заборонені речовини (зокрема, у назві альбому).

11 листопада 2016 року гурт випустив третій відеокліп «Велик», а також виклав у мережу Інтернет дебютний альбом під назвою «Дом На Колесах ч.1». Наприкінці року пройшли гастролі по містах України, Росії та Білорусі. Концерт в Києві відбувався на індустріальній території кіностудії імені Олександра Довженка.

10 березня 2017 року на YouTube був викладений кліп на пісню «Тает лёд», який за чотири місяці зібрав понад 102 млн переглядів, а також викликав хвилю пародій, зроблених ентузіастами, шоу та іншими артистами.

Відмінною рисою гурту є звучання на стику хіп-хопу і хаузу (хіп-хауз), а також відмова від будь-яких контактів з пресою: «Грибы» не дають інтерв'ю, не беруть участі у фотосесіях і прагнуть анонімності. У кліпах учасники «Грибів» приховують свої обличчя під капюшонами, панамами та балаклавами. Однією з причин успіху гурту вважають використання «Грибами» пострадянської стилістики 1990-х, яка саме повернулася у молодіжну моду.

Усі відеокліпи гурту містять скетчі (короткі комедійні сценки), які виконав Kyivstoner (відеоблогер Корреспондент Радужный) — неформальний учасник колективу. В кінці 2016 року Kyivstoner покинув гурт.

У серпні 2017 року Юрій Бардаш заявив, що гурт «Грибы» припинить свою концертну діяльність 31 грудня 2017 року.

На світлинах: Кліп гурту «Грибы» на пісню «Тане лід» має мільйони переглядів в Інтернеті. Гурт «Грибы». Українська музична експансія – своєрідна відповідь Москві на її гібридну війну проти України.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка