lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Санкт-Петербурзі пройшов несанкціонований антивоєнний «Марш миру»
Серед небайдужих пітерців – літні люди і молодь

Маніфестанти вимагали від російської влади припинити зовнішню агресію, зокрема, проти України, та повернути військових додому

24 вересня ц.р. у Санкт-Петербурзі відбувся несанкціонований антивоєнний марш, в якому взяли участь понад 200 осіб. Хода розпочалася біля Казанського собору і мала завершитись на Сенатської площі. Проте поліція змусила маніфестантів змінити маршрут і вони пішли до Адміралтейства.

Через гучномовці правоохоронці вимагали від маніфестантів розійтися, погрожуючи адміністративними штрафами та арештами на 15 діб. У відповідь чулося: «Свобода не вимагає узгодження!». Також силовики змусили демонстрантів прибрати прапори, оголосивши їх "наочною агітацією" – присутні мали прапори України та Грузії. Двоє учасників акції були затримані.

"Марш миру" відбувся під девізом "Разом на благо миру: повага, безпека і гідність для всіх". У гаслах, принесених на цей захід, люди закликали російську владу припинити війни – в Україні та інших країнах світу і повернути військових на територію своєї держави.

На одному з плакатів були написані слова, що належать вбитому політикові Борису Нємцову, які пояснюють причину російської агресії проти України: «Кремлю потрібно сказати прямо: ми руками бойовиків воюємо з українцями тому, що вони посміли скинути свого злодія Януковича за допомогою революції».

Як повідомив співголова санкт-петербурзького руху «Солідарність» Костянтин Єршов, саме Нємцов був одним із організаторів першого маршу миру 2014 року, в якому взяла участь велика кількість людей.

«Тоді було багато українських прапорів. Взагалі – українська тема є однією з центральних для нашої опозиції» тому, що це агресія з боку Росії і ми повинні позбавитись цього гріха, який нав’язує нам нинішня влада. Небайдужі петербуржці та прибулі сюди москвичі, показали сьогодні, що є ще люди, які проти війни – за мир з Україною, за мир з Грузією, за виведення всіх російських військ з-за кордону і повернення їх на нашу територію», –  зазначив Костянтин Єршов.

Підготував Віктор Гіржов

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Jn0lSyCDkxM; https://www.youtube.com/watch?v=c_JQ_cJgpmE

Додатково: Ни дождь, ни ОМОН не смогли помешать питерским друзьям Украины провести акцию в ее поддержку


На світлинах: Серед небайдужих пітерців – літні люди і молодь. У центрі Санкт-Петербурга – українська символіка. Слова Бориса Нємцова про причини російської агресії проти України.  

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка