lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Газеті українців Польщі «Наше слово» виповнилося 60 років!
«Наше Слово». Шапка газети

Сумська громадська організація «Сумщина-Світ» сердечно вітає свого партнера — найбільшого українського щотижневика у Польші «Наше Слово», із ювілеєм!

Шановні колеги!  Протягом усіх цих років ви підтримували рідну культуру, мову, освіту у Польщі, але не стали, як деякі інші закордонні газети,  суто культурологічним виданням. Ви  порушували і порушуєте  гострі проблеми життя українців на польських землях, відстоюючи їхні інтереси і одночасно із цим сприяючи порозумінню між українським і польським народами, поглиблюючи їх економічні та культурні зв’язки. У сучасному світі інформаційних війн ви чесно доносите до нас інформацію про реальний стан речей, і це дорогого коштує.  Ми бажаємо вам і далі так тримати, працювати на українську громаду і розвиватися!

Для читачів «Сумщини-Світ» відзначимо, що перший примірник «Нашого слова» побачив світ рівно 60 років тому — 15 червня 1956 року,  напередодні установчого з’їзду Українського суспільно-культурного товариства. Першим головним редактором видання був призначений Микола Щирба (1956–1958). Останні роки (2007-2016) ним талановито керує наш добрий товариш, наш однодумець Ярослав Присташ. Більш детальна інформація про історію тижневика «Наше слово» на http://www.nasze-slowo.pl/%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81/

Відзначити у себе ваше 60-річчя, шановні ювіляри,  ми вирішили републікацією ще одного матеріалу з «Нашого слова», який, на нашу думку, буде корисним у світлі пожвавлення у цьому році стосунків між Сумщиною і Польщею, в яких не остання роль  належить громаді етнічних українців у Польщі.

http://www.sumysvit.com.ua/?p=574

Від редакції:

Ми щиро вітаємо флагман української преси українців Польщі - газету «Наше Слово» і бажаємо їй творчих успіхів і довгих років життя. Слава Богу, що хоч десь існують уряди країн, які десятиліттями (!) фундують українську діаспорну пресу. У Росії українські журналісти у «нагороду» за громадську роботу отримують лише виклики в ФСБ і судові справи, де позивачем виступає держава. Справи ж ідуть під одним «соусом» – «екстремізм у пресі». Про підтримку держави годі й мріяти.

Колись Президент Леонід Кучма написав: «Україна – не Росія». Додамо: «Польща – не Росія».

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На світлинах: «Наше Слово». Шапка газети. Зправа наліво: Ярослав Присташ, Олександр Гвоздик, Василь Коломацький.. Суми. 2012р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка