lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Семиноженко хоче віддати Московському патріархату корпуси Лаври

23.08.2002, 15:07

Міжвідомча комісія з питань збереження і розвитку культурних цінностей Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври збирається протягом місяця підготувати пропозиції про передачу Успенському монастирю (Нижній Лаврі) 11-ти корпусів, розташованих на території Києво-Печерського заповідника (Верхньої Лаври).

Рішення про це було прийняте на першому засіданні комісії, повідомили агентству Інтерфакс-Україна в прес-службі віце-прем'єра Володимира Семиноженка.

Комісія також збирається винести на розгляд Київської міської ради питання про виділення земельної ділянки під монастирське кладовище.

Нижня Лавра належить Українській православній церкві в підпорядкуванні Московського патріархату, Верхня Лавра - державі, і є заповідником.

За засіданні комісії було прийнято рішення розробити Концепцію розвитку території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника і Успенського монастиря і найближчим часом винести її на розгляд Кабінету Міністрів.

На засіданні також обговорювалися перспективи розвитку Києво-Печерської Лаври, зокрема, реорганізації, оновлення і поповнення музейних експонатів заповідника.

Так, пролунала інформація про те, що фонди заповідника є не менш багатими, ніж чинні експозиції. Зокрема, в одному з фондових сховищ зберігся надгробок Юрія Долгорукого, який через незавершені дослідницькі і реставраційні роботи досі недоступний для туристів і паломників.

Семиноженко, який очолює міжвідомчу комісію, підкреслив, що діяльність комісії "повинна засновуватися на глибоко концептуальному баченні проблеми".

"Україна вже має сумний досвід безсистемних, малоефективних, а часом і відверто нерозумних спроб підійти до рішення складних завдань відновлення і підтримки на належному рівні святинь національної історії й духовності", - підкреслив віце-прем'єр.

"Зводити потреби Києво-Печерської Лаври до "проблеми 11 корпусів" ми не маємо ні морального, ні історичного права", - додав він.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка