lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Росіяни хочуть заборонити вихід у прокат фільму про гетьмана Мазепу (укр.)

УП, 4.07.2002, 14:20

Міністерство культури РФ, можливо, буде рекомендувати кінопрокатникам не випускати на російські екрани фільм "Молитва про гетьмана Мазепу" українського режисера Юрія Ільєнка. Про це заявив міністр культури РФ Михайло Швидкий, відповідаючи на питання журналістів у четвер у Москві.

"Ми проводимо роз'яснювальні бесіди з кінопрокатниками", - сказав міністр. - "Я вважаю, що фільм певною мірою спотворює історію і не піде на користь стосункам Росії й України", - додав Швидкий.

У той же час він заявив, що міністерство культури не має повноважень заборонити показ у Росії цього фільму.

Знятий в Україні кінофільм прославляє українського гетьмана Івана Мазепу (1644-1709), який, згідно з офіційною російською історіографією, прагнув до відділення Лівобережної України від Росії, а під час Північної війни перейшов на сторону шведів, що вторглися на Україну. Крім того, одночасно у фільмі надто негативно поданий образ російського імператора Петра Першого. Цей фільм вже викликав негативні відгуки у російській пресі і політичних колах.

Нагадаємо, що вже створена спільна україно-російська комісія, метою діяльності якої є контроль над коректним і правдивим викладом історії сусідніх країн у шкільних підручниках історії.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка