lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 ПАНЯК Стефан Григорович (укр.)
Перший заступник голови Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії"

Перший заступник голови Федеральної національно-культурної автономії

“Українці Росії”

 

Народився 25 січня 1942 році в с. Кам'яне Жидачівського району Львівської області. Батьки - сільські інтелігенти.

Після закінчення школи (з медаллю) вчився на геологічному факультеті у Львівському державному університеті ім. Івана Франка. По випуску в 1965 році направлений на Урал. Працював в геологічній експедиції - 8 років, за роботу на виробництві був нагорождений Міністерством геології СРСР знаком "Відмінник розвідки надр". В 1969-73 рр. навчався в заочній аспірантурі, а після захисту кандидатської дисертації у 1973 році перейшов на науково-педагогічну работу в Уральський гірничий інститут (тепер Академія). Тут пройшов через всі щабелі від асистента до професора, завідуючого кафедрою:

З 1984 року – «Загальної та історичної геології”, а з 2001 року став завідувати новою – “Геології та геофізики родовищ нафти та газу”. Докторську дисертацію захистив у 1988 р., отримав диплом доктора та атестат професора. Написав кілька монографій і більше 100 наукових праць. В 2001 році виграв конкурс на звання Соросівський професор.

У часи Перебудови включився в демократичний рух м.Єкатеринбуга. З 1990 року - співголова міського "Движения демократический выбор - демократическая Россия".

З 1992 р. бере участь у роботі Уральської асоціації українців, один із її лідерів, а з 1996 р. - голова організації. Був делегатом всіх чотирьох Конгресів ОУР у Москві, а також Другого і Третього світових Форумів українців у Києві. Обраний членом Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Підтримує тісний зв'язок з кількома ЗМІ в Україні. Прийма участь в роботі Українсього Історичного Клубу (УІК, м.Москва), в його матеріалах має кілька публікацій на теми російсько-українських відносин.

 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка