lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українці в Росії відзначили День соборності України

У Національному культурному центрі України в Москві відбувся урочистий вечір, присвячений Дню соборності України

Морозного січневого вечора у Національному культурному центрі України у м. Москві на своє свято єднання зібралися представники української громадськості РФ.

Серед гостей Центру цього разу, що особливо приємно, були присутні люди і старшого покоління, і молодь. Важливо також і те, що на свято Соборності вони прибули і з України, і з Москви та інших регіонів Російської Федерації.

Урочисту частину вечора відкрили генеральний директор Центру Валерій Юрченко та Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації Василь Покотило.

Від української громадськості до присутніх звернулися доктор економічних наук, професор Іван Дрогобицький та керівник Центру українсько-російських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, кандидат історичних наук Віктор Мироненко (який став переможцем у номінації сайту «Кобза» «Друг України в Росії» за 2019 рік. – Ред.)

Концерт розпочався піснею “Соборна Україна” (слова Миколи Жигла, музика Валеріана Стратуци), яку виконав лауреат міжнародних конкурсів Валентин Іващенко.

Гості з Української національно-культурної автономії Санкт-Петербурга підготували особливий музичний подарунок всім гостям Центру. У виконанні Вокального гурту української пісні “Рось” (Валентин Іващенко, Віолета Гриневич, Людмила Красій, Валентина Басалай) прозвучали пісні “Ми – частка України”, “Тепло рідної землі”, “Дай нам, Боже, щастя”, “Україно моя”, “Над Россю”, написані відомими представниками української діаспори міста – Миколою Жиглом, Валеріаном Стратуцою, Елеонорою Макаровою, Віолетою Гриневич…

Програму продовжили випускник Київської державної консерваторії ім. П. І. Чайковського, народний артист Росії, соліст Великого театру Росії Олег Кулько та його учні, лауреати міжнародних конкурсів Сабіна Кисельова та Антон Вагеро. У їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні “Дивлюсь я на небо”, “Чорнії брови”, “Цвіте терен”, “Ой, не світи, місяченьку” і арія Андрія з опери “Запорожець за Дунаєм” Семена Гулака-Артемовського.

Затамувавши подих, присутні слухали виступи заслуженої артистки Росії, композитора Валерії Беседіної із авторськими романсами та імпровізаціями, а також учениці заслуженої артистки України та Росії, солістки Великого театру Росії Галини Черноби, лауреата міжнародних конкурсів Ніколь Розенфельд, яка підготувала до цього вечора “Пісню про щастя”, “В саду вишневому” та “Журавку”.

Заслужений артист Росії, концертмейстер оркестру Великого театру Росії Олександр Калашков (скрипка) і доцент Московської державної консерваторії імені П. І. Чайковського Станіслав Дяченко (фортепіано) віртуозно виконали “Карпатську рапсодію” Мирослава Скорика.

Окрасою вечора стали хореографічна композиція на пісню “Зоре моя вечірняя” лауреата міжнародних конкурсів Ганни Пешкової та український танець “Гопак” Балетної студії “АкТер” (художній керівник – Оксана Терещенко).

Заслужений діяч естрадного мистецтва України Володимир Праслов та лауреат Всеросійського конкурсу на краще читання творів Тараса Шевченка серед дітей та молоді Національного культурного центру України у м. Москві Олег Курукліс подарували гостям вечора палке поетичне слово Івана Франка та Максима Рильського.

У фіналі свята єднання у виконанні Української народної хорової капели Москви прозвучала пісня на слова Тараса Шевченка “Наша дума”.

Джерело

На світлинах: 22 січня українці відзначають День Соборності України. Лунає Гімн України. Учасників урочистостей вітає Віктор Мироненко. На сцені – вокальний ансамбль «Рось» із Санкт-Петербурга на чолі з Валентином Іващенком. Юні артисти – окраса будь-якого свята.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка