lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Тиждень Українського кіно в Москві

Іван МиколайчукДо 65-річчя з дня народження видатного українського актора і режисера, лауреата Національної премії України Івана Миколайчука

У Культурному центрі України в Москві вібувся ретроспективний показ фільмів, присвячений 65-річчю з дня народження видатного українського актора і режисера, заслуженого артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Івана Миколайчука. Протягом шести вечорів на великому екрані Центру демонструвалися стрічки “Вавілон ХХ” (режисер – Іван Миколайчук), “Білий птах з чорною ознакою” (режисер – Юрій Іллєнко), “Пропала грамота” (режисер – Борис Івченко), “Тіні забутих предків” (режисер – Сергій Параджанов), “Сон” (режисер – Володимир Денисенко), “Анничка” (режисер – Борис Івченко). Показ було поведено за сприяння Національної спілки кінематографістів України та Конфедерації спілок кінематографістів країн СНД і Балтії. На заходах, присвячених Іванові Миколайчукові, був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ Олег Дьомін, працівники Посольства України в РФ.

Відкриваючи ювілейний показ, заступник генерального директора Юрій Василенко зупинився на постаті Івана Миколайчука, відзначивши зокрема наступне: “Серед безлічі талантів української землі ім’я Івана Миколайчука знакове для української кінематографії, воно символізує появу українського поетичного кіно, яке засвідчило про невичерпні можливості українського мистецтва, потребу особистісних пошуків замість догматів соцреалізму з його орієнтацією на колективізм”.

Перед показом фільму “Білий птах з чорною ознакою” генеральний директор Центру, доктор історичних наук, член-кореспондент АПН України Володимир Мельниченко представив народну артистку України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ларису Кадочнікову, яка зіграла одну з головних ролей у цій стрічці. Вона розповіла про свої враження від знайомства з Іваном Миколайчуком та про зйомки “Білого птаха…”. За її словами, фільм, навколо якого зібралося коло цікавих і непересічних особистостей – Юрій Іллєнко, Іван Миколайчук, Богдан Ступка, Дж. Фірсова – приніс Україні надзвичайний успіх, а нині набув сучасного звучання.

Гості з Києва відкривають Тиждень українського кіно в МосквіНаступного дня відбулася зустріч із дружиною актора і режисера, народною артисткою України Марічкою Миколайчук, Героєм України, народною артисткою України Ніною Матвієнко та народною артисткою України Валентиною Коротя-Ковальською. Марічка Миколайчук зацікавила гостей Центру змістовною розповіддю про свого чоловіка, спільні зйомки в кіно, яскравими сторінками з життя актора. Тріо “Золоті ключі”, у складі якого співають ці відомі українки, виконало кілька українських народних пісень, серед яких і ті, що можна почути в самій стрічці. Переважна кількість присутніх – це шанувальники цього колективу й, зокрема, таланту Ніни Матвієнко, народної артистки не лише за званням, адже народ вже давно визнав її як свою, близьку до душі й серця співачку – тому більшість пісень зал виконував разом із артистками.

На світлинах: моменти зустрічей з соратниками Івана Миколайчука.

http://webcenter.ru/~ukraine1/140906.html

14.09.06.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка