lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Велика втрата української діаспори Сахаліну
Валентин Козинний
Валентин Козинний

Українці Сахалінської області, спілка радіоаматорів та сім,я померлого понесли велику втрату – 16 липня поточного року раптово та передчасно відійшов у вічність Козинний Валентин Кирилович

Це сталося на його Батьківщині на Дніпропетровщині, куди він завітав до своїх рідних, повертаючись з відпочинку до Сахаліну.

В наших громадських організаціях він завжди був радником з національних питань, ще в 1992 році, коли ми реєстрували Долінську асоціацію українців, і в 2005 році, коли ми реєстрували Сахалінську регіональну громадську організацію українців «Київська Русь» та Южно-Сахалінську місцеву національно-культурну автономію українців «Дніпро».

Він не любив публічних виступів, але сміливо включався в полеміку і навіть сам підіймав питання, коли треба було захистити імідж українського народу, або української держави. Бо добре знав історію України, в його робочому кабінеті завжди на видному місці лежали українсько-російські словники. Обладнання в його кабінеті дозволяло йому в любий час доби дивитись телепередачі на рідній мові. Зовсім недавно, спілкуючись в Києві з Миколою Хрієнком, ми згадували як у 2007 році Валентин в костюмі при галстуці тягнув морську капусту в Невельську після землетрусу з дна Охотського моря, там де землетрусу відпочивали морські котики. На фото справлялося враження, що він тонкою пилкою пиляє солоний берег моря. Я планував розповісти йому про ці спогади зразу ж по прибутті до Сахаліну, але не сталося.

Висловлюємо сім,ї та рідним померлого співчуття великої скорботи, вічна пам,ять Валентину Кириловичу Козинному.

Ради CРГОУ «Київська Русь» та ЮСМНКАУ «Дніпро».

Лист до редакції:

Доброго дня, пане Андрію. Дуже сумну інформацію подаю... Подробиць не знаю. Знаю, що всі родичі, хто з Козинним відпочивав в Турції, полетіли на Сахалін, а він заїхав на Батьківщину.

Я розмовляв з ним 15-го. Ніщо не предвіщало біди. Дружина Козинного ще не прибула з місця похорон.

З повагою, Микола Засенко.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Засідання Ради «Київська Русь» - Валентин сидить крайній справа (біля мене)
Засідання Ради «Київська Русь» - Валентин сидить крайній справа (біля мене)

На фото: Валентин Козинний. Засідання Ради «Київська Русь» - Валентин сидить крайній справа (біля мене).

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка