lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Сахалінські українці провели Шевченківське свято

Наймичка  - Зоя ЖироваЙого прикрасила презентація Южно-Сахалінської місцевої національно-культурної автономії українців «Дніпро»

Сахалінська регіональна громадська організація українців «Київська Русь» 10 березня 2006 року відзначила День пам’яті Тарас Шевченка. Ми провели літературно-музичний вечір, присвячений Великому Кобзарю, в Сахалінській обласній науковій бібліотеці. Наша громада зібралась тут у приміщенні свого давнього партнера - Обласної наукової бібліотеки. Успішне проведення нашого Шевченківського свята багато в чому заслуга талановитого організатора Ольги Жирової.

Важливою частиною заходу було читання віршів Тараса Шевченка, з якими виступали дорослі, діти і навіть цілі сім`ї. Декламатори були нагороджені невеликими, але приємними подарунками. Усіх присутніх порадував виступ ансамблю "Воля", художній керівник якого Людмила Засенко, нажаль, не змогла бути присутньою на святі. Та це не зупинило співаків від твердого бажання вшанувати пам`ять Великого Кобзаря. Артисти не пожалкували, бо нагородою були щирі сльози глядачів, які були вражені красою й душевністю українських пісень.

Цікаво відзначити, що на вечір прийшли й росіяни, які, не володіючи українською мовою, з великою зацікавленістю слухали її мелодійні переливи, а дехто захоплено читав вірші російською - про Шевченка та Україну. Глядачів приємно вразила вистава у виконанні самодіяльних членів нашої громади "Київська Русь".

Перед заходом виступив голова ради щойно зареєстрованої Южно-Сахалінської місцевої національно-культурної автономії українців «Дніпро» - Юрій Шаповалов. Презентація "Дніпра", що прикрасила це наше Шевченківське свято, стала важливою подією. Відтепер Сахалінська область має дві офіційно зареєстровані громадські організації українців – регіональну та місцеву.

Шевченківський вечір в Южно-Сахалінську -  10 березня 2006 р.

Дуже сподобався глядачам фрагмент з вистави «Наймичка», де головні ролі виконували Анатолій Сідько, Ольга Жирова, Зоя Жирова, Юрій Горкун і Таня Філіпішина. Українські пісні виконували Петро Омельчук, Анатолій Сідько, Марина Говорун та Любов Ружанська, а також Народний ансамбль козачої пісні «Воля».

Своїми спогадами дитинства поділився перед співвітчизниками Костянтин Гапоненко – сахалінський письменник. Він згадав, як після фашистської окупації в їхній домівці на Київщині залишилося лише дві книги – “Кобзар” Тараса Шевченка та книга Шота Руставелі “Витязь в тигровій шкурі”

Добре приготувалася до заходу сім’я Ковток. Пані Таїса з сином та дочкою напам,ять читали твори Шевченко на чистій українській мові, а пан Ковток з гордістю слухав їх у залі. Орест Курбатов читав свої вірші на російській та українській мовах. Оплесками дякували глядачі Григорія Крещенецького за байки Павла Глазового. Ніна Монова згадала своє одеське коріння та заспівала пісню про Одесу. Уважно слухали глядачі лікаря Юрія Намнонова, котрий своїми віршами на російській мові привітав присутніх жінок з святом 8 Березня та висловив побажання, щоб газова та інші проблеми не завадили дружбі українського та російського народів.

Сцена  з шевченківської драми  Наймичка

Після закінчення заходу та фотографування люди дякували організаторів за чудовий душевний настрій, який отримали учасники міського Шевченківського свята.

На світлинах: Наймичка  - Зоя Жирова. Сцена із спектаклю, грають Анатолій Сідько, Ольга Жирова, Зоя Жирова, Таня Філіпішина  та Юрій Горкун. Южно-сахалінці, котрих зібрав Тарас Шевченко.

Микола ЗАСЕНКО,

голова ради Сахалінської регіональної громадської організації

українців «Київська Русь»,

Тарас ЖИВАГА,

заступник голови Сахалінської регіональної громадської організації

українців «Київська Русь»,

24 березня 2006 р.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка