lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Мелодії з берегів Дніпра

З великою концертною програмою до Москви завітала композитор і музичний педагог з Дніпра Лілія Бігеєва

Лілія Бігеєва – відомий український композитор і педагог, голова Асоціації композиторів Дніпропетровського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, диригент Камерного ансамблю та оркестру «Сонет» – цього разу свій ювілей відзначила у Національному культурному центрі України у м. Москві.

Весь вечір Лілія Бігеєва разом зі своїми рідними, учнями та вихованцями представляла у Шевченковій залі Центру цікаву концертну програму «Мелодії з берегів Дніпра – родинне коло творчості».

За авторським задумом, все це барвисте та різножанрове дійство було поділено на чотири частини, які відображають її життєвий і творчий шлях.

Прологом до зустрічі з гостями Культурного центру Лілія Бігеєва обрала знакову у своєму житті пісню «Вийду в степ широкий», на слова поетеси з Дніпра Жанни Бондаренко.

Весь вечір у Шевченковій залі Центру звучали кращі твори Лілії Бігеєвої – фортепіанні композиції «Натхнення», дві частини з циклу «Сторінками улюблених книг», «Старі вулиці Варшави», «Діалог» і «Два ескізи на японському шовку» з циклу «Сни про Японію», композиція для флейти і ансамблю «Колискова». Крім того, Лілія Бігеєва разом зі старшою донькою Ксенією Романютою, лауреатом Всеукраїнського конкурсу альтистів, подарували гостям Центру надзвичайної краси «Романс» із концерту для альта.

Авторські пісні «Молитва» і «Колискова» з циклу «Три монологи жіночого серця» (слова Лесі Мудрак і Марії Калініної), «Вишенька» (слова Григорія Бідняка), «Танго» (слова Світлани Паливоди), «Пробач мені» (слова Жанни Бондаренко) прозвучали у виконанні Лілії Бігеєвої та солістки Української народної хорової капели Москви Вікторії Кулик.

Хореографічну частину концерту представили лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів сучасної хореографії Ганна Гаврилюк і лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів сучасного танцю Марія Чекмасова. Також було проведено майстер-клас «Сучасна українська хореографія. Тенденції» для всіх відвідувачів Центру.

До родинного творчого вечора дистанційно приєднався і брат композиторки, відомий запорізький графік та ілюстратор нотних видань Олександр Бігеєв. Його художні роботи для дітей експонуватимуться в приміщенні Центру протягом листопада.

Заключним акордом цього теплого родинного вечора стало виконання всіма учасниками концерту улюбленого «Дніпровського вальсу».

Наступного дня Лілія Бігеєва зустрілася з учнями Української недільної школи ім. П. Поповича, разом із якими за мотивами власних музичних творів провела інтерактивну гру “Мандруємо казкою”.

Лілія Іскандерівна Бігеєва народилася 28 вересня 1958 року у м. Мелітополь Запорізької області. Навчалась у музичному училищі ім. П. Майбороди та на музичному факультеті Запорізького педагогічного університету. З 1982 року живе у Дніпропетровську і працює у Дитячій музичній школі №2 (клас скрипки і альта). Диригент камерного ансамблю та оркестру «Сонет».

У творчому доробку Лілії Бігеєвої – великі концертні твори для солістів, оркестрові, вокальні та інструментальні цикли. Нині працює над завершенням балету «Гімназіада». Вона є автором методичного посібника «Абетка юного музиканта» (з ілюстраціями свого брата Олександра Бігеєва).

Член Національної всеукраїнської музичної спілки, з 1995 року – голова обласної Асоціації композиторів (м. Дніпро).

Джерело


На світлинах: Композитор і педагог з Дніпра Лілія Бігеєва. Гостя з України звертається до глядачів. Виступають юні вихованці Лілії Бігеєвої. Хореографічна частина концерту. Зустріч Лілії Бігеєвої з учнями недільної школи при НКЦУ.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка