lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Вічне слово Кобзаря»

Ярослав Висоцький. Про літературно-музичний вечір в Бібліотеці дружби народів в Уфі

Сьогодні, 13 листопада 2009 року, в Бібліотеці дружби народів, що в Уфі, відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Великому сину українського народу – Тарасу Григоровичу Шевченкові. Для постійних читачів бібліотеки, а серед них – учні уфимських шкіл та училищ, було показано літературно-музичну програму за участю українського вокального ансамблю «Берегиня», фольклорного ансамблю «Джерело», учнів Національної української недільної школи «Злагода» та студентів Уфимської філії Московського державного гуманітарного університету ім. М.О. Шолохова, котрі, навчаючись за фахом «Вчитель російської мови та літератури», здобувають додаткову спеціальність «Учитель української мови». Саме у їхньому виконанні, а це - Микола Хайрулін, Анастасія Пєрєвєдєнцева, Руфіна Бікмєтова, Гульнара Гілязова, Гелена Костарєва, Ганна Кобзєва, Наталія Якушева та Анастасія Ніколаєва, прозвучала автобіографічна, лірична, патріотична й філософська шевченкова поезія «Пророк», «Мені однаково», «Маленькій Мар´яні», «Дівочії ночі» та ін.

Щире та проникливе виконання українських народних пісень й на слова Тараса Шевченка не залишили байдужими жодного у читальній залі.

Для багатьох у залі стало справжнім відкриттям, що Тарас Шевченко ще й славнозвісний художник, пензлю котрого належить більше тисячі різних офортів, портретів, замальовок, пейзажів тощо. Завдяки зворушливій грі Анастасії Ніколаєвої та Миколи Хайруліна, глядачі познайомилися ще з однією гранню таланту Тараса Григоровича Шевченка – драматургією. Ліричний уривок з п´єси «Назар Стодоля» став незабутньою миттю вечора.

Та найяскравішим був виступ наймолодшого учасника, учня НУНШ «Злагода», переможця Республіканського конкурсу читців української поезії «Червона калина» - Ярослава Висоцького, котрий, по-дитячому, натхненно виконав вірш Максима Рильського «Шевченко».

Бурхливі оплески на завершення стали найкращими словами подяки усім учасникам літературно-музичного вечора «Вічне слово Кобзаря».

Юлія СІРЕНКО,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ансамбль «Дніпро».

Башкирські україночки

Руфіна Бікмєтова та Гульнара Гілязова

З нагородами за участь в літературно-музичному вечорі

Сцена з  шевченківської  драми Назар Стодоля

Анастасія Пєрєвєдєнцева та Наталія Якушева

Микола Хайрулін

На світлинах: Ярослав Висоцький. Ансамбль «Дніпро». Башкирські україночки. Руфіна Бікмєтова та Гульнара Гілязова. З нагородами за участь в літературно-музичному вечорі. Сцена з шевченківської драми «Назар Стодоля». Анастасія Пєрєвєдєнцева та Наталія Якушева. Микола Хайрулін.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка