lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 II Міжнародний навчальний семінар в Уфі

Надзвичайний та Повноважний посол України в Російській Федерації Костянтин ГрищенкоЙого учасники займуться обговоренням «Удосконалення викладання предметів українознавчого циклу в освітніх закладах Російської Федерації»

Запрошення керівникам українських національних товариств в Російській Федерації, вчителям української мови, історії, народознавства

Шановні колеги! Міністерство освіти та науки України, Посольство України в РФ, Міністерство освіти та науки Російської Федерації, Міністерство регіонального розвитку РФ, Міністерство освіти Республіки Башкортостан, Міністерство культури й національної політики Республіки Башкортостан, Уфімська філія ДОЗ ВПО “Московський державний гуманітарний університет імені М.О. Шолохова” 17-23 листопада 2008 року проводять II Міжнародний навчальний семінар “Удосконалення викладання предметів українознавчого циклу в освітніх закладах Російської Федерації”.

На семінар виносяться наступні проблеми:

1. Організація українських освітніх закладів в місцях компактного проживання українців в регіонах РФ (дитячі садочки, школи, середні-спеціальні та вищі навчальні заклади).

2. Підготовка кадрів для освітніх закладів з викладанням предметів українознавчого циклу.

3. Методика викладання предметів українознавчого циклу в освітніх закладах, орієнтованих на російськомовне середовище.

Програма семінару передбачає лекційні заняття з наступної тематики: методика викладання української мови для російськомовних учнів, використання народознавчих тем на заняттях з мови, “забуті” сторінки з української літератури ХХ століття та особливості українського літературного процесу в ХХI столітті, “білі плями” української історії: козацтво, УНР, постаті Івана Мазепи, Степана Бандери, Симона Петлюри та ін.

Практична частина передбачає майстер-класи у виконанні провідних спеціалістів-українознавців з України (Ніжинський державний університет ім. М.В. Гоголя, Центр співпраці з українською діаспорою, Херсонський державний університет, Міжнародний інститут освіти, культури та зв´язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”) та вчителів української мови середніх загальноосвітніх й недільних шкіл Республіки Башкортостан.

Учасникам семінару буде видано сертифікат про підвищення кваліфікації.

За результатами навчального семінару буде видано збірник навчально-методичних матеріалів.

В роботі семінару очікується участь Надзвичайного та Повноважного посла України в Російській Федерації Костянтина Грищенка.

Запрошуємо до участі в семінарі всіх керівників українських національних товариств в Російській Федерації та вчителів предметів українознавчого циклу. Просимо до 12 листопада надіслати заявку-згоду з вказівкою кількості осіб, приїжджаючих на семінар. Всю інформацію, щодо семінару та перебування учасників семінару в м. Уфі можна одержати за нижче вказаними телефонами чи електронною адресою.

Адреса оргкомітету семінару: 450039, Республіка Башкортостан, м. Уфа, вул. Сєльська Богородська, 37. Уфімська філія ДОЗ ВПО “Московський державний гуманітарний університет імені М.О. Шолохова”.

Телефон/факс (347) 238-45-97, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Довідки за телефонами: (347) 238-05-68; 238-99-58 (Дорошенко Володимир Борисович), 8-927-235-0230 (Сіренко Юлія).

З повагою, Оргкомітет.

На світлині: Надзвичайний та Повноважний посол України в Російській Федерації Костянтин Грищенко.

Юлія СІРЕНКО.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка