lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Володимир Дорошенко визнаний закордонним українцем

Володимир ДорошенкоГолова Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану „Кобзар” отримав посвідчення про це від повпреда України

2 лютого ц.р. Посол України в РФ Олег Дьомін вручив “Посвідчення закордонного українця” громадянинові Російської Федерації, голові Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану „Кобзар”, керівнику Центру технічних засобів навчання філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім. М.О. Шолохова (м. Уфа) Володимиру Борисовичу Дорошенку.

В. Дорошенко народився у 1946 році в селі Плоска Дубнівського району Рівненської області. Після закінчення Львівського державного університету ім. І.Франка у 1969 році був направлений до Уфи, де розпочав трудову діяльність інженером-програмістом Інформаційно-обчислювального центру місцевого двигунобудівельного заводу. Працював в організаціях та на підприємствах з програмуванням та експлуатацією обчислювальної техніки.

Разом з цим, В. Дорошенко понад 15 років здійснює вагому подвижницьку роботу, спрямовану на відродження та розвиток української культури та мови в Башкортостані. З 1992 року головує в Республіканському національно-культурному центрі українців Башкортостану „Кобзар”.

Вручаючи посвідчення керівник української дипустанови наголосив, що завдяки активній позиції В. Дорошенка Центр „Кобзар” належить до числа лідерів регіональних організацій української діаспори в РФ. Особливо відчутні успіхи Центру „Кобзар” на ниві національної освіти, сьогодні в РБ працюють 10 державних шкіл різного типу з вивченням української мови, а на філологічному факультеті Уфимській філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім.М.А. Шолохова ведеться підготовка педагогічних кадрів з української мови та літератури.

В. Дорошенко доклав чимало зусиль до створення української бібліотеки в Уфі, яка нині налічує понад 3000 примірників, а Народний хор української пісні „Кобзар”, солістом якого він є, став одним із найвідоміших колективів української діаспори Росії. У всьому цьому О. Дьомін міг переконатися на власні очі, коли у 2007 році відвідав Башкортостан і познайомився з життям „башкирських українців”.

Законом України „Про правовий статус закордонних українців” визначено, що закордонний українець – особа, яка є громадянином іншої держави або особою без громадянства, а також має українське етнічне походження. Посвідчення закордонного українця є документом, що засвідчує цей статус, але не замінює паспорт, видається на десять років із подальшою перереєстрацією. Його засновано для сприяння розвитку національної свідомості українців, які проживають за межами України, зміцненню зв'язків з батьківщиною, поверненню їх в Україну.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Посол України в РФ Олег Дьомін вручає Володимиру Дорошенку  “Посвідчення закордонного українця”

На світлинах: Володимир Дорошенко. Посол України в РФ Олег Дьомін вручає Володимиру Дорошенку  “Посвідчення закордонного українця”.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка