lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 “Кобзар”: акцент на роботу з молоддю

Володимир ДорошенкоВідновлено роботу Союзу української молоді Башкортостану і проведено Республіканський дитячо-молодіжний фестиваль української культури

В столиці Республіки Башкортостан в суботу 17 грудня 2005 року відбулася Установча конференція Союзу української молоді Республіки Башкортостан. Цей республіканський форум молодих башкирських українців пройшов в приміщенні головного корпусу Філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім. Михайла Шолохова в місті Уфі на вулиці Сільській Богородській, 37. На конференції було відновлено діяльність Союзу української молоді Республіки Башкортостан.

А у неділю 18 грудня 2005 року на наступний день після проведення установчої конференції Союзу української молоді Республіки Башкортостану в тому ж приміщенні Філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім. Михайла Шолохова в місті Уфі пройшов IV Республіканський дитячо-молодіжний фестиваль-конкурс української культури „Червона калина”.

Найактивнішу роль у проведенні цих регіональних молодіжних заходів зіграли ректор філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім. Михайла Шолохова в місті Уфі, співголова «Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану «Кобзар» Василь Бабенко та голова Союзу українок Республіки Башкортостан „Берегиня” Ольга Доброва.

Володимир ДОРОШЕНКО,

голова «Республіканського національно-культурного

центру українців Башкортостану «Кобзар»

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Наша довідка:

Громадська організація Союз української молоді Республіки Башкортостан "Беркут" створена на Установчому з'їзді, що відбувся 11 квітня 1998 року в місті Уфі. На цьому з'їзді був прийнятий Статут, що 9 липня 1998 року був зареєстрований Міністерством юстиції Республіки Башкортостан.

Союз української молоді є самостійним, добровільним суспільним об'єднанням, створеним у результаті вільного волевиявлення громадян і діючим на території Республіки Башкортостан.

Основною метою Союзу української молоді є об'єднання молоді Башкортостану в молодіжну організацію для здійснення наступних задач:

-розвиток творчих здібностей і соціальне становлення членів СУМ РБ, захист їхніх прав і воль;

-розвиток духовної культури;

-сприяння розвитку і поглибленню знань української мови, культури й історії України, відродження традиційної духовності українського народу;

-- консолідація наукової, творчої, технічної інтелігенції з числа української молоді Башкортостану й інших зацікавлених осіб;

-створення міцної основи для зміцнення єдності і дружби багатонаціонального населення Республіки Башкортостан, розвитку зв'язків з іншими національно-культурними утвореннями і творчими союзами;

-вивчення і пропаганда історичних, економічних, культурних і інших зв'язків між Україною і Республікою Башкортостан.

Членом СУМ РБ "Беркут" може стати будь-як молода людина у віці від 14 років і більше, що визнає програмні документи й Утомившись СУМ РБ, незалежно від соціального походження, національності, раси, віросповідання, що виявляє інтерес до культури, мові і традиціям українського народу.

За минулі роки были налагоджені зв'язки з міністерствами культури й утворення України, адміністраціями українських областей і міст. Открыто 9 українських шкіл і ще більш півтора десятків шкіл із суботньою і недільною формами навчання. Творчі колективи на міжнародних конкурсах високо тримають марку, завойовуючи призові місця. Сотні українських дітей з Башкортостану відпочили в Україні.

15 грудня 2001 року пройшов II З'їзд української молоді республіки Башкортостан. На цьому з'їзді була прийнята нова редакція Статуту СУМ РБ, проведені перевибори в керівний орган СУМ РБ "Беркут" - Малу раду, прийнята програма роботи.

Планувалося зробити ще більше, у тому числі - днів української молоді в Уфі, організація літнього відпочинку дітей у санаторіях України, проведення літнього мовного табору на базі села Золотоношка Стерлитамакского району, організація курсів по вивченню української мови, культури і літератури, рок-фестивалю, у ході якого відомі уфимские групи будуть виконувати пісні українською мовою і багато чого іншого.

Але, на жаль, через зміну поколінь керівництво колишньої організації "Беркут" розпалося і центру "Кобзар" фактично довелося засновувати Союз української молоді РБ, що і зроблено було на минулій конференції.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка