lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У столиці Карелії Петрозаводську відбулися святкові заходи, присвячені 25-річчю з дня заснування Товариства української культури «Калина»

 

З нагоди 25-річного ювілею Республіканського Товариства української культури «Калина» в Петрозаводську відбулися тематичний семінар та великий святковий концерт

20 квітня 2018 року у великій залі Адміністрації Петрозаводського міського округу, відбувся семінар «Формування міжнаціонального діалогу у Республіці Карелія» та урочистий захід з нагоди 25-річчя КРОО «Товариство української культури «Калина». На зустріч були запрошені партнери, колеги та близькі друзі.

Присутніх привітали голова Петрозаводська Ірина Юріївна Мірошник, спеціаліст Міністерства національної та регіональної політики Ірина Олександрівна Крутікова. Високу оцінку за активну участь  не тільки у республіканських та міських заходах, але і за співпрацю з різними автономіями та національними громадськими організаціями, отримало товариство «Калина». Ірина Юріївна та Ірина Олександрівна вручили Подяки членам Товариства, за активну участь у заходах, як міста, так і Республіки Карелія.

Голова некомерційного фонду «Нова освіта» Галина Василівна Степанова провела інтерактивну гру «Міжнаціональний діалог, що це?», у якій були задіяні голови національно-культурних організацій: Наталія Копецька (голова КРГТ «Карельська Полонія»), Світлана Барташевич (голова КРГТ «Біла Русь» та  Михайло Ассесоров (голова КРГТ «Марійці Карелії»). Присутні активно допомагали вирішувати поставлені завдання, як мовиться, «разом ми подолаємо усе».

Голова КРОО «Калина» Світлана Рукавишникова вручила Подяки активним учасникам заходів, що проводяться Товариством української культури, а представники національно-культурних організацій, у свою чергу, привітали Товариство української культури з 25-річним ювілеєм.

Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці, по-сімейному.

На завершення всі пили чай з пирогами, цукерками та фруктами.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам та учасникам нашого семінару!

 

***

22 квітня 2018 року у великому залі Державної філармонії міста Петрозаводська пройшов святковий гала-концерт: «25 років КРОО «Калина».

З вітальним словом виступили: міністр національної та регіональної політики Республіки Карелія Сергій Вікторович Кисельов, який зачитав Вітальний адрес від голови Республіки Карелія Артура Олеговича Парфенчикова; директор Центру національних культур та  народної творчості Республіки Карелія Тетяна Іванівна Темнишева, яка подякувала Товариству української культури «Калина» і народному колективу хору «Українська пісня» за співпрацю та побажала подальшого процвітання, нових ідей на благо нашої улюбленої республіки.

Концерт відкрив лауреат Всеросійських та Міжнародних фестивалів-конкурсів народний хор "Українська пісня". Художній керівник, хормейстер, режисер програми – заслужений працівник культури РФ, заслужена артистка Карелії, Почесний член Всеросійського музичного товариства, кавалер Ордена Дружби, нагороджена Знаком Пошани Міністерства культури України, лауреат Премії голови Республіки Карелія – Клара Миколаївна Стасюк. Концертмейстер — Денис Городничин.

У концерті взяли участь гості з районів Республіки Карелія:

Дитячий танцювальний колектив «Рух» сел. Заозер'я – керівник Надія Лутто, який виконав український танець "Весна, весна" та російський танець "Калинка";

Вокальний ансамбль «Мрія» –  керівник Олег Калінічев, місто Костомукша;

Студія естрадного вокалу «АльтернативА» Сортавальської музичної школи, керівник – Людмила Литвинович. Солісти ансамблю виконали українські, російські та молдавські пісні.   Степан Волков виконав українську пісню «Дивлюсь я на небо», це було чудове виконання і зал аплодував юному співакові;

Фольклорний ансамбль «Жива водиця» м. Медвежегорськ, керівник – Наталя Шепелєва;

Лауреат Міжнародного фестивалю-конкурсу РФ (м. Москва) чоловічий вокальний

ансамбль "Ясени";

Заслужений працівник культури РК, заслужений працівник правоохоронних органів, полковник у відставці Володимир Перетятько;

Інна та Катерина Рогульчик;

Білоруський дует "Добреники" – Ірина Іванова та Олег Орлов;

Вокально-хореографічний ансамбль "ГАРМОНІЯ", керівник – Катерина Рогульчик;

І завершив концерт – народний хор «Українська пісня».

По закінченні святкового заходу голова Правління КРОО «Калина» Світлана Рукавишникова вручила учасникам концерту Подяку, а для юних виконавців – солодкі подарунки.

Було також організовано спільне фотографування «фото на згадку», а для приїжджих гостей накрили чайний стіл.

Світлана Рукавишникова, голова КРОО «Калина»


На світлинах: Голова КРОО «Калина» Світлана Рукавишникова. Світлана Рукавишникова виступає на ювілейному семінарі в Адміністрації Петрозаводського міського округу. Привітання від партнерів під час тематичного семінару. Вітання ювілярам від міністра національної політики Карелії. На концертній сцені – народний хор «Українська пісня». Виступає чоловічий вокальний ансамбль «Ясени». На сцені ансамбль української пісні «Мрія» (м. Костомукша). Виступає фольклорний ансамбль «Жива водиця» (Медвеж’єгорськ). Співає білоруський дует «Добреники». Співають Ольга Миронюк, Надія Нестеренко і Денис Городничин. Співає дует у складі Тетяни Сібельової і Людмили Агапкіної. Вдячні глядачі. Учасники гала-концерту. Вітальний адрес українцям Карелії від глави Республіки.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка