lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Народна пісня — це велике диво!»: у Петрозаводську відбувся гала-концерт до Днів української культури
Голова Товариства української культури Світлана Рукавишникова

Концерт тривав понад дві години, але глядачі не поспішали розходитись по його завершенню, вітали та бажали успіхів у творчій діяльності та особистому житті.

6 квітня у великому залі державної філармонії Петрозаводська відбувся Гала-концерт до Днів української культури у Республіці Карелія. Він проводиться щорічно, вже понад 20 років поспіль. Організовують його за ініціативою Карельської республіканської громадської організації «Товариство української культури «Калина», за сприяння Міністерства культури Республіки Карелія, Центру національних культур та народної творчості.

Відкрила концерт Голова Правління української культури «Калина» Світлана Рукавишникова, привітавши гостей та учасників заходу такими словами:

Народна пісня - це велике диво.
У ній душа дитинна в світ летить.
Вона весела, світла, пустотлива,
То щирим сумом раптом зазвучить.

Народна пісня. Найдорожча, мила.
Вона в душі щоденно й уві сні.
Над цілим світом розпускає крила...
Там, де людина, там її пісні.

У концерті брали участь:

Лауреат всеросійських та міжнародних фестивалів-конкурсів народний колектив - хор "Українська пісня". Художній керівник та хормейстер – заслужений працівник культури РФ, Заслужена артистка Карелії, Почесний Член Всеросійського музичного товариства, Кавалер Ордена Дружби, нагороджена Знаком Пошани Міністерства культури України, Лауреат Премії Глави Республіки Карелія - Клара Миколаївна Стасюк. Концертмейстер – Денис Городничин;

  • юні солісти студії естрадного вокалу «АльтернативА» сел. Пяльма, Пудожського р-ну – керівник Людмила Литвинович (член КРГТ «Калина»);
  • вокально-хореографічний ансамбль «Гармонія» - керівник Катерина Рогульчик.
  • Народний хор "Українська пісня" відкрив Гала-концерт славільними піснями:

  • «Єднаймося, люба родино». муз. В.Годзинського, сл. М.Каменюка;
  • «Люблю тебе, Карелія» муз. К.Стасюк, сл. М.Рубцова.
  • Хор, солісти і дуети виконували як українські народні, так і авторські пісні. Багато було пісень, які виконувалися уперше:

  • «Ой, при лужку при лужку» - українська народна пісня;
  • «А в Ярини за двором»
  • «Рідна ненько» - муз. В.Варича, сл. В.Пласконя у виконанні Ореса Пятибрата і Валентина Рєзніка.
  • «Над віконцем місяць» - муз. Попова, сл. Єсеніна.
  • «Як би я мала крила орлині» - у виконанні Тетяни Сібєлєвої.
  • «Ой за мостом, мостом» (виконувала Людмила Агапкіна);
  • «В кінці греблі, шумлять верби» - Ольга Миронюк та Надія Нестеренко.
  • «Червона рута», сл. і муз. В.Івасюка – Катерина Рогульчик та Олександр Остапчук.
  • «Красива весна», виконувала Катерина Рогульчик.
  • Лауреат Міжнародного фестивалю-конкурсу РФ (м. Москва) чоловічий вокальний ансамбль "Ясени" виконав нову пісню, присвячену дівчатам-героям Великої Вітчизняної війни: «Пісня про тихі зорі» - муз. К.Стасюк, сл. Ст. Алексєєва.

    Прикрасою концерту були юні солісти студії естрадного вокалу «АльтернативА» та вокально-хореографічний ансамбль «Гармонія».

    Творчі колективи виконували українські, російські та карельські пісні.

    Деякі пісні супроводжувались танцювальними номерами у виконанні солістки хору Тетяни Сібєлєвої. Тетянка — прикраса усіх наших виступів, завжди усміхнена і енергійна – наша зірочка.

    Зал, як і завжди, був повний. Глядачі тепло зустрічали кожне виконання бурхливими оплесками, оваціями «Браво!» та квітами.

    Концерт тривав понад дві години, але глядачі не поспішали розходитись по його завершенню, вітали та бажали успіхів у нашій творчій діяльності та особистому житті.

    Дуже приємно бачити і чути слова подяки — це означає, що українські пісні і наш хор, народний хор «Українська пісня», люблять і чекають нових зустрічей з нами.

    Велике спасибі усім учасникам, організаторам та гостям нашого Гала-концерту!

    До нових зустрічей!

    Голова Товариства української культури

    Світлана Рукавишникова.

    На світлинах: Голова Товариства української культури Світлана Рукавишникова. Зал, як і завжди, був повний. Лауреат Міжнародного фестивалю-конкурсу РФ (м. Москва) чоловічий вокальний ансамбль «Ясени». Вокально-хореографічний ансамбль «Гармонія». Катерина Рогульчик та Олександр Остапчук. Клара Стасюк та юні солісти. Народний хор. «Несе Галя воду» у виконанні Тетяни Сібєлєвої. Ольга Миронюк та Надія Нестеренко. Солісти студії естрадного вокалу. Прикраса усіх наших виступів, Тетяна Сібєлєва.

    Додати коментар


    Захисний код
    Оновити

    Вхід

    Останні коментарі

    Обличчя української родини Росії

    Обличчя української родини Росії

    {nomultithumb}

    Українські молодіжні організації Росії

    Українські молодіжні організації Росії

    Наша кнопка