lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Шевченко, вклоняємося тобі!
Світлана Рукавишникова
Світлана Рукавишникова

24 березня 2014 року в залі Наукової бібліотеки Петрозаводського Державного Університету відбувся заключний літературно-музичний вечір у рамках ювілейних заходів з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка


Захід було організовано Карельською республіканською громадською організацією «Товариство української культури «Калина» спільно з Петрозаводським Державним Університетом, за сприяння Міністерства з питань національної політики, зв'язків з громадськими і релігійними організаціями, засобами масової інформації та Міністерством культури РК.

Відкрила вечір заступник директора Наукової бібліотеки ПетрГУ Клавдія Петрівна Ширшина. Гості могли ознайомитися з виставкою творів Т.Г. Шевченка


На урочистості завітали начальник відділу Міністерства з питань національної політики, зв'язків з громадськими і релігійними об'єднання і засобами масової інформації Олександра Борисівна Єршова; директор Центру національних культур та народної творчості Тетяна Іванівна Темнишева, яка подякувала Товариству української культури «Калина» за запрошення на цей захід і побажала подальшої тісної співпраці з ЦНК.

Право відкрити вечір надали Емілу Славову, студенту 2 курсу юридичного факультету Петрозаводського Державного Університету, який посів 1-е місце на конкурсі читців віршів українського поета, прозаїка, художника, етнографа Тараса Шевченка. Почесний Голова КРОО «Калина» Л.Г. Скрипникова зробила повідомлення на тему «Тарас Шевченко поза часом». Завдяки її натхненній розповіді про Великого Кобзаря слухачі вперше дізналися, що у світі налічується 1348 пам'ятників Шевченку, що перший пам'ятник йому був установлений у Казахстані.

У виконанні Народного колективу хору «Українська пісня» (лауреата Всеросійських конкурсів ім. Кошиця, дипломанта Міжнародних конкурсів «Галицьке перехрестя» (Рава-Руська)), «Берегиня» (Луцьк), чоловічого вокального ансамблю «Ясены», жіночої вокальної групи «Веселка» (художній керівник Заслужена артистка Карелії, Заслужений працівник культури РФ Клара Стасюк) прозвучали пісні на слова Шевченка.

Між музичним виконанням звучали вірші Тараса Григоровича, які читали як учасники хору, так і члени товариства.
Піснями на слова Шевченка порадували студентки Петрозаводської Державної консерваторії (академії) ім. А. Глазунова Ганна Шалаєва, концертмейстер Анна Двойнишникова, солістка Оксана Давидюк .
По закінченні літературно-музичного вечора Голова Правління КРГТ «Калина»

Світлана Рукавишникова
Вечір минув на одному диханні, по завершенні його учасники сфотографувалися на згадку.

Глядачі довго не розходилися. Спілкуючись одне з одним, ділилися враженнями, дякували учасникам та організаторам.

Світлана Рукавишникова,

Голова Правління КРГТ «Калина».

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Учасники свята
Учасники свята
Співаємо пісні на слова Шевченка
Співаємо пісні на слова Шевченка
Еміл Славов переміг у конкурсі читців
Еміл Славов переміг у конкурсі читців
Влад Голомбієвський
Влад Голомбієвський
Надія Нестеренко
Надія Нестеренко
Оксана Давидюк з м. Суоярви
Оксана Давидюк з м. Суоярви
Олександр Остапчук
Олександр Остапчук
Ольга Миронюк
Ольга Миронюк
Під час урочистостей
Під час урочистостей

На світлинах: Світлана Рукавишникова. Учасники свята. Співаємо пісні на слова Шевченка. Еміл Славов переміг у конкурсі читців. Влад Голомбієвський. Надія Нестеренко. Оксана Давидюк з м. Суоярви. Олександр Остапчук. Ольга Миронюк. Під час урочистостей.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка