Аґнєшка Холланд про прокат в Росії її нового фільму про Голодомор в Україні

На екрани Європи вийшов фільм всесвітньо відомої польської режисерки Аґнєшки Холланд, фільми якої неодноразово номінувалися на «Оскар», «Ціна правди» (інша назва «Gareth Jones»)​.   Холланд особисто представила 28 листопада цю свою останню роботу  у Києві.  «Ціна правди» - історичний трилер  про британського журналіста Ґарета Джонса, який першим розповів світу про Голодомор 32-33 років в Україні. Консультантом фільму став Тімоті Снайдер - американський історик і письменник, професор Єльського університету - який у своїй монографії «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним» обґрунтував тезу про те, що радянський і нацистський режими знищили близько 14 млн. жителів на території України, Польщі, Білорусі, Прибалтики і в західних областях Росії.

Фільм «Ціна правди», спільного виробництва України, Польщі і Великої Британії,  вже отримав цього року Гран-прі Золотих левів на 44-му Гданському кінофестивалі (Польща) і був номінований на премію «Золотий ведмідь» 69-го Берлінського кінофестивалю.

«Містер Джонс» – це відверто політичний фільм, - розповіла Аґнєшка Холланд - Незважаючи на те, що він  побудований на історичних фактах, він має зв’язок з сучасними подіями… Цього року у річницю Голодомору вперше у польських ЗМІ, у соціальних мережах дуже багато людей постили заклики запалити свічки. І це, знаєте, є розширенням свідомості польських людей».

На запитання: «Чи вийде ваш фільм, в якому багато подій відбувається у Москві, в прокат у Росії?», режисерка відповіла: «Я б хотіла, але я не думаю, що це здійсниться. Хіба що деякі люди переглянуть його в інтернеті на піратських сайтах. Офіційної дистрибуції не буде».

Додатково: «Мы продолжаем жить в сумасшедшем мире»  ( А.Холанд про свій фільм, Сталіна, Путіна і проблеми з історією про росіян)

Олександр Гвоздик

На світлинах:

1. Режисерка Аґнєшка Холланд. Київ, 2019 р.

2. Постер фільму «Ціна правди» («Gareth Jones»)

3. Кадр з фільму «Ціна правди». В ролі Ґарета Джонса – Джеймс Нортон

4. Прем’єра фільму в Києві. 28 листопада 2019 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка