lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Фестиваль національної кухні
Друк
Розділ: Джерело (Томськ)

Смачного! Архангельська Ліда, Сафронова Катерина, Нейфельд Антоніна. Про просвітницький захід в Культурному центрі Томського державного університету 

Один з новаторських проектів для виховання серед студентів толерантних відносин запропонував студентський профком при Томському державному університеті. Разом з Асамблеєю народів Сибіру вони провели 6 грудня Фестиваль національної кухні. Цей просвітницький захід відбувся в Культурному центрі Томського державного університету, а саме на площах студентської їдальні. Дев’ять національних центрів, серед яких були вірмени, буряти, узбеки, народи Півночі, казахи, українці, євреї, німці та слов’янський центр, прийняли участь у фестивалі. У першій половині фестивалю організатори запросили майстрів від національних центрів провести майстер-класи, де представники студентства навчались секретам готівки. Були роздруковані рецепти виробів, що готувались саме перед глядачами. Готові страви презентувалися представниками центрів. На час презентації в залах грала національна музика, столи прикрашались атрибутами національної кухні та колориту.

Українську кухню від Центру української культури «Джерело» представляла сім’я Архангельських (Оксана, Лідія та Михайло) та Нейфельд Антоніна. Оксана з Антоніною майстерно виробляли пухкі українські вареники з вишнями, навчали двох студентів цій неважкій справі. Але виробів треба було зробити чимало, бо студентів на дегустації було дуже багато. Готові вареники студентам подавала Лідія, поливаючи їх за смаком вишневим сиропом, сметаною або маслом. Крім двох великих макітр з варениками на дегустацію були запропоновані бутерброди з класичним українським салом під хріном, гірчицею, з огірком та петрушкою. Класична українська горілка з іншою атрибутикою була лиш прикрасою, студентів нею не частували. Презентував українську кухню перед гостями Архангельський Михайло. В гості на майстерню до студентів завітали наші мудрі жінки Катерина Степанівна та Мирослава Орестівна. Під жваву популярну пісню «Червоної рути» пройшла дегустація української кухні. Було не тільки смачно, але й весело. Їли, пританцьовували та хвалили руки майстрів і мудрість народів.

За активну участь представників Центру української культури «Джерело» ми отримали диплом від проректора Томського державного університету і подяку від президента Асамблеї народів Сибіру. Головною метою цього цікавого заходу було виховання студентів до дружби серед багатонаціональних представників молоді, знайомство з перлами культури різних народів.

Антоніна МАКАРЕВИЧ,

заступник голови Центра української культури «Джерело».

Вареники з вишнями.

На світлинах: Смачного! Архангельська Ліда, Сафронова Катерина, Нейфельд Антоніна. Вареники з вишнями.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.