lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 "Про Українське козацтво"

Гетьман  Українського козацтва Віктор ЮщенкоМатеріали засідання Міжнародної конференції з обговорення проекту Закону України

10 вересня 2007 року у м. Києві на Майдані Незалежності у будинку профспілок Радою Українського козацтва, консультативно-дорадчим органом при Президентові України, було проведено засідання Міжнародної конференції з обговорення проекту Закону України "Про Українське козацтво".

Конференція стала черговим етапом громадського обговорення проекту Закону, який, за словами секретаря Ради Українського козацтва Станіслава Аржевітіна, має стати своєрідною Козацькою Конституцією. За його словами, Перша козацька конституція, яка була як і Першою українською так і Першою європейською, була прийнята Українськими козаками ще у 1710 році. І сьогодні на 16 році незалежності України козаки прагнуть мати свій окремий Закон і вони мають на це право.

Цей Закон має законодавчо затвердити факт існування в сучасній Україні українського козацтва, врегулювати взаємовідносини як в середині самого козацтва між його членами та козацькими організаціями, так і між козацькими організаціями та державою і суспільством.

Козаки мають отримати державну підтримку своїх ініціатив, в першу чергу спрямованих на козацько-лицарське виховання молоді України та збереження культурно-історичної спадщини українського народу.

У промові Президента України Віктора Ющенка на засіданні Ради Українського козацтва в м. Каневі 22 травня цього року відмічено, що успішний розвиток Українського козацтва в Україні має відбутися через прийняття Закону України "Про Українське козацтво", який визначить статус козацтва у суспільстві, а наступним кроком буде Державна підтримка його розвитку.

Учасники конференції вшанували хвилиною мовчання пам'ять Головнокомандувача Української Повстанської Армії Василя Кука, який 10 вересня цього року відійшов у вічність.

У роботі конференції взяли участь представники державних установ, науково-освітніх закладів, козацьких і громадських організацій. Зокрема, представники Секретаріату Президента України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства транспорту та зв'язку України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України; представники обласних державних адміністрацій Сумської, Дніпропетровської, Рівненської, Харківської Луганської та ін. областей, представники Академії наук вищої освіти, Спілки журналістів України, Всеукраїнського об'єднання ветеранів, Всеукраїнської спілки освітян, Всеукраїнських товариств "Просвіта" та "Молода Просвіта", Міжнародної поліцейської корпорації, Федерації кікбоксінгу України, Національної федерації самбо України, Міжнародної федерації бойового гопака, Жіночої спілки "Козацька берегиня" та козацьких організацій з усіх областей України, а також окремі нащадки знатних козацьких родів.

Такий широкий спектр учасників засвідчує актуальність і зацікавленість суспільства у найскорішому прийнятті Закону України "Про Українське козацтво".

Конференція пройшла при високій активності її учасників. Крім обговорення базового проекту Закону, було представлено ще 6 окремих законопроектів. Виступаючі наголосили про нагальну необхідність прийняття цього Закону, який дозволить реалізувати потенціал козацької ідеї для консолідації українського суспільства та об'єднає всі козацькі організації в єдину козацьку громаду на чолі з Гетьманом України Президентом України Віктором Ющенком.

Конференція прийняла законопроект поданий Станіславом Аржевітіним за основу і постановила подати його в Секретаріат Президента України після врахування всіх поданих пропозицій, доповнень та зауважень.

Крім цього було прийнято низку звернень та заяв до Президента України Гетьмана України:

1. Заява про безумовну і тверду підтримку козацькими організаціями Президента України Гетьмана України та його вертикаль влади, як єдиної відповідальної та легітимної сили спроможної зупинити безлад у державі; про необхідність термінової розробки та реалізації програми протидії чинному етногенезу української нації в Україні, проведення українізації державного апарату та залучення козацтва до управління Українською державою.

2. Заява про включення представників робочої групи Ради Українського козацтва при Президентові України по доопрацюванню проекту Закону України "Про Українське козацтво" до складу президентської урядової та міжурядової комісій з розробки нової Конституції України з метою врахування прав і інтересів Українського козацтва.

3. Звернення про необхідність відзначення на державному рівні у 2008 році 360-річчя перемоги українського війська біля Корсуня (Черкаська обл.) в урочищі Горіхова Діброва.

4. Звернення про необхідність відзначення на державному рівні у 2009 році 350-річчя перемоги українського війська під Конотопом (Сумська обл.).

Учасники конференції виразити протест проти встановлення в м. Одесі пам'ятника російській імператриці Катерині II. На думку козаків історична постать Катерини II та її діяльність у другій половині XIII ст. символізує для України знищення її державності, знищення унікальної козацької республіки, яка була відома тоді у світі під назвою "Вольності Війська Запорозького" та ліквідацію українського козацького війська. Козаки вважають неможливим встановлення цього пам'ятника, так як прославлення пам'яті російської імператриці підриває українську державність, провокує міжнаціональну ворожнечу, не сприяє консолідації українського суспільства та ганьбить його перед пам'яттю славного Запорозького козацтва.

З приводу цього козаки прийняли рішення провести 21 вересня цього року в м. Одесі масові заходи.

Прийнятий за основу законопроект має пройти обговорення ще на декількох рівнях з метою врахування пропозицій молоді, інтелігенції, науково-освітніх працівників і керівників державних установ. На Всеукраїнському з'їзді козацьких організацій України та зарубіжжя, який має зібратися 14 жовтня 2007 року буде розглянуто основні концептуальні засади розвитку козацького руху в Україні, в тому числі і кінцевий проект Закону України "Про Українське козацтво".

На світлині: Гетьман  Українського козацтва Віктор Ющенко.

Виконавчий орган Ради Українського козацтва

Телефон для довідок: 8(044) 223-96-74

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка