lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Великодні передзвони

Українці Павлодарського Надіртишшя відсвяткували Великодень

На нинішні Великодні свята припали перемінливі весняні дні із нічними заморозками, сильними північними вітрами, ну а сонце, як говорять, «світило, але не гріло».

Але парафіянам УГКЦ святих апостолів Петра і Павла міста Павлодару (Казахстан) і активістам Павлодарського Товариства української культури ім. Т. Г. Шевченка це не стало перешкодою щоб традиційно пишно стрінути Великодні свята до яких звикли в Павлодарському Надіртишші.

В Петропавлівській українській Церкві обласного центру настоятель храму протоієрей о. Ярослав Головчук провів святочну літургію у супроводі церковного хору, третю частину якого становлять малолітні діти настоятеля, освятив паски з крашанками та інші смаковиті страви.

Учасників свята привітав заслужений працівник культури України та відмінник культури Республіки Казахстан Михайло Парипса. Пан Парипса також згадав теплими словами ветерана УПА, багатолітнього Голову Ради оборони українців УКК Америки, доктора , Почесного члена Асоціації «Українці Казахстану» вельмишановного пана Івана Буртика, який своїми коштами і коштами однодумців Америки допоміг павлодарським українцям побудувати свою церковцю. Слід зазначити, що п. Буртик та його однодумці – українці Америки, допомогли в побудові Українських Церков в мм. Караганді, Астані, Сатпаєві, селищі Шидерти Павлодарської області.

Самодіяльні колективи місцевої української громади: український народний хоровий колектив, діти вокального гурту «Барвінок», окремі виконавці показали парафіянам Великодню святкову програму.

Слід зазначити, що значна частина учасників свята складалась із дітей та молоді. Отець Ярослав з матушкою Тетяною пригостили усіх дітей великодніми подарунками. 

Напруженими святкові дні були у Павлодарського священника о. Ярослава, котрого парафіяни ще називають «мобільним священником». Така накличка невипадкова, тому що о. Головчук за два святочних дні успіває відвідати шість сільських українських релігійних громад, долаючи за кермом авто біля тисячі кілометрів, що характерно для степового краю.

А уже у другу неділю свят (5 травня) творчі колективи українського Товариства прийняли участь в обласному фестивалі «Христове Воскресіння» за участю колективів етнокультурних осередків слов’янського напряму.

За підсумками цього дійства український народний хоровий колектив, вокальний молодіжний гурт «Лілея», дитячий вокальний колектив Барвінок» і майстриня народного прикладного ремесла Євгенія Трояненко стали дипломантами цього незвичайного фестивалю.

Михайло Головчук


На світлинах Аліма Ісіна:

  • Настоятель храму апостолів Петра і Павла протоієрей о. Ярослав Головчук
  • Освячення паски з крашанками
  • Заслужений працівник культури України та відмінник культури Республіки Казахстан Михайло Парипса
  • Наймолодші українські учасники фестивалю «Христове Воскресіння»

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка