lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Москві відбудеться урочистий молебень, присвячений 1030-річчю Хрещення України-Русі

 

Урочистий молебень на Арбаті звершить митрополит Богородський Адріан (УПЦ КП)

24 липня 2018 року, у вівторок, в Національному культурному центрі України в Москві відбудеться непересічна подія − Урочистий молебень, присвячений 1030-літтю хрещення Київської Русі та всього українського народу.

Молебень звершить митрополит Богородський Адріан (Українська Православна Церква Київського Патріархату). Про це Владика повідомив «Кобзу» особисто. Ось, що він, зокрема, пише: «Шановні друзі, брати и сестри у Христі! Богородська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату сповіщає Вам, що у зв'язку з домовленістю з керівництвом Національного культурного центру України в Москві, 24-го липня 2018-го року о 18:00 годині, у приміщенні Центру по вулиці Старий Арбат, 9/1 відбудеться урочистий Молебень, присвячений 1030-літтю Хрещення народу Київської Русі, яке було здійснене архієреями та духовенством Візантії і Болгарії у Києві, в річках Дніпро та Почайна на чолі з Великим князем Київським, святим Володимиром «Червоне сонце». Цього дня, 24-го липня, свята Православна Церква також відзначає пам'ять святої рівноапостольної великої княгині Київської Ольги. Дуже просимо Вас запросити співаків з чоловічим та жіночим голосом, які змогли б допомагати нам у виконанні церковних піснеспівів за церковними книгами з текстами».

Аналогічна інформація надійшла на пошту редакції і від Прес-служби Регіональної громадської організації «Українці Москви».

Організатори заходу просять про максимальне поширення анонсу і запрошують українців Москви, області та інших регіонів  взяти участь у молебні, і приходити родинами, з дітьми, друзями та знайомими.

Віримо, недалеко той час, коли в Україні з’явиться власна автокефальна помісна єдина православна церква, а в Росії будуватимуться нові українські храми і утворюватимуться парафії, де кожен український вірянин матиме можливість помолитися і не буде за це переслідуваний і гнаний.

***

День хрещення Київської Русі відзначають у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – 28 липня. Це свято є в українському календарі з 2008 року. На державному рівні його встановили з нагоди 1020-річчя хрещення Київської Русі, що, як відомо, відбулося у 988 році. Того року мешканців Києва хрестив князь Володимир Перший Святославович. Далі процедуру хрещення провели й в інших містах. Християнство стало масовою релігією на Русі, хоча далеко не всі одразу погодилися відмовитися від язичництва. Язичницькі традиції були настільки сильними, що християнству довелося буквально боротися за місце під сонцем. До моменту хрещення у 988 році н.е. християнські ідеї вже потрапляли в язичницьке суспільство, але до проголошення християнства державною релігією про серйозне його поширення не йшлося. Лише статус схваленої державою віри дав християнству право і сили агресивніше боротися за душі громадян. Зважаючи на те, що до цього періоду на Русі вже були знайомі з різними релігійними течіями, Володимир Великий мав зробити вибір на віки, визначившись між християнством грецького чи латинського обряду, або ісламом чи іудаїзмом.

Сайт «Кобза»/Прес-служба РГО «Українці Москви»


На світлині: Митрополит Богородський Адріан. Приміщення Національного культурного центру України в Москві, де відбудеться молебень. Пам’ятник князеві Володимиру – Хрестителю Київської Русі на Володимирській гірці у Києві. Україна, долаючи шалений спротив Росії, активно виборює право на автокефалію та готується гідно зустріти річницю Хрещення Київської Русі.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка