lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Ювілей для омських католиків східного обряду
Православні і греко-католики відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці
Православні і греко-католики відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці

Греко-католицька парафіяльна громада Покрови Пресвятої Богородиці відсвяткувала своє 15-ліття

Минуло 15 років з того часу, як вперше для вірних Греко-католицької Церкви в сибірському місті Омську була відслужена Божественна Літургія. З цієї нагоди 14 жовтня відбулися урочисті святкування, приурочені цьому маленькому, але такому важливому ювілеєві. Також в цей день всі парафіяни відсвяткували своє парафіяльне свято, адже храм у місті Омську посвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці.

Святкування розпочалося Божественною Літургією, яку відслужив парох отець Андрій Старцев, ВС у співслужінні вікарія отця Теодора Мацапули, ВС та пароха парафії Св. Миколая у місті Нижнєвартовську отця Петра Павлишина, який радо відгукнувся на запрошення приїхати на святкування. Опісля Богослужіння всі вірні мали змогу зібратися за спільною трапезою, під час якої було згадано всіх, хто причинився до згуртування громади та побудові храму, в якому ось уже 12 років поспіль проходять Богослужіння, а також поспівали пісень, та мали змогу переглянути світлини з різних періодів формування парафіяльної громади.

Історична довідка:

Історія греко-католиків в Омську починається з 1947 року, коли з Галичини відбулося масове вивезення українців у Сибір. Але тільки в 1995 році в Омську вперше була відслужена Літургія греко-католицьким священиком отцем Ярославом Сподарем, ЧНІ, який в той час здійснював своє пастирське служіння в місті Прокопівську на Кузбасі.

З цього часу завдяки старанням священиків отця Йосифа Свідницького, отця Сергія Голованова (пароха в Омську до 2005 року) та найбільш активних парафіян почала формуватися греко-католицька парафіяльна громада Покрови Пресвятої Богородиці. Богослужіння відбувалися в римо-католицькому храмі Стрітення Господнього.

В 1996 році громаду було зареєстровано в державних органах влади. В 1998 році завдяки доброчинцям було придбано приміщення по вулиці 23-лінія міста Омська, яке було перебудоване на храм і діє по сьогоднішній день.

З 2005 року на парафії служать отці Згромадження Воплоченого Слова, а з 2007 року і сестри-монахині цієї ж Монашої Родини.

Отець Теодор МАЦАПУЛА, ВС

вікарій парафії Покрови Пресвятої Богородиці

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Перед Святим Причастям
Перед Святим Причастям
За 
святковим столом
За святковим столом
«Під
твою милість прибігаємо, Пресвятая Богородице»
«Під твою милість прибігаємо, Пресвятая Богородице»
Спільне фото парафіян і священиків під іконами в українських 
рушниках на добру згадку про це ювілейне свято
Спільне фото парафіян і священиків під іконами в українських рушниках на добру згадку про це ювілейне свято

На світлинах: Православні і греко-католики відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці. Перед Святим Причастям. За святковим столом. «Під твою милість прибігаємо, Пресвятая Богородице». Спільне фото парафіян і священиків під іконами в українських рушниках на добру згадку про це ювілейне свято.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка