lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Освячення парафіяльного будинку у Прокопівську

Ординарій католиків Візантійського обряду в Росії  єпископ Йосиф ВертОрдинарій греко-католиків Росії посвятив дім для братів і сестер в Кузбасі

Посвячення парафіяльного будинку для священнослужителів та душпастирських потреб греко-католицької парафії у місті Прокопівську відбулося 1 серпня 2007 року. Чин освячення здійснив ординарій Новосибірської єпархії Російскої католицької церкви єпископ Йосиф Верт, ТІ, який одночасно є ординарієм всіх греко-католиків у Росії. На святкування також прибули о. Ентоні Бранаган, ЧНІ з Кемерово, о. Олексій Баранніков з численними вірними міста Новокузнецька та сестра Тереса Алькасер з парафіянами міста Новоалтайська. Крім того, завітали і гості із України - провінційний вікарій Львівської провінції ЧНІ о. Петро Баран, о. Ярослав Федунів, ЧНІ, сестра Єлизавета із Згромадження святого Йосифа та сестра Ірина із Згромадження сестер редемптористок.

Владика Йосиф, якого парафіяни обох обрядів зустрічали із короваєм та букетом чудових квітів, очолив Божественну Літургію у греко-католицькому храмі та звернувся до присутніх вірних із повчальним словом. В проповіді владика зазначив, що за розвиток живої Церкви є відповідальними всі вірні, які, перш за все прикладом свого побожного життя, мають стати апостолами своєї Церкви. В їхньому апостольстві також має послужити парафіяльний будинок, який має бути центром парафіяльних зустрічей, катехизацій дорослих, молоді та дітей.

Після Св. Літургії всі перейшли до парафіяльного будинку, який освятив владика Йосиф в супроводі духовенства і вірних. Чин освячення відбувався на російській мові. Зробивши спільну пам'ятну фотографію, всі вірні мали можливість поспілкуватися із своїм архипастирем владикою Йосифом, після чого розділили спільну трапезу.

о. Дмитро НОВОСАД,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідка:

Греко-католики в Кемеровськiй області

Душпастирська праця у місті Прокопівську почалася в 40-их роках минулого століття коли були масові заслання духовенства і вірних в простори Сибіру. З 1947 по 1960 роках своє священиче служіння здійснював отець Іван Набережний. Його працю продовжив отець Василь Рудка (редемпторист), який прибув у Прокопівськ в 1959 р., і з того часу душпастирську працю продовжували редемптористи. В 1979 році до о. Василя приїхав брат Ярослав Сподар, який з 1984 року вже, як священик допомагав йому в душпастирському служінні. Для добра вірних католицької Церкви отці здійснювали служіння у візантійському і латинському обрядах. Стараннями отця Ярослава в 1995 році була побудована тимчасова каплиця на кошти благочинної організації „Renovabis”.

На даний момент, в Прокоп’євську працюють дві Конгрегації (Згромадження): Редемптористи Львівської Провінції (ЧНІ або CSsR) і сестри св. Йосифа Обручника Пресвятої Діви Марії, які долучилися до праці в Сибіру в 2003 році і займаються катехизацією дітей та молоді, провадять церковний спів та дбають за красу Божого храму. На даний час місійне служіння тут здійснюють троє священиків редемптористів і двоє сестер Згромадження святого Йосифа.

Ми обслуговуємо 8 спільнот Греко-Католиків (одна - Матері Божої Неустанної Помочі - зареєстрована) і 3-и Римо-Католиків (дві зареєстровані). Греко-Католиків в м. Прокоп’євську нараховується (по списку) – 380 чоловік, з них приблизно половина відвiдує храм напротязі року. А також 70 чоловік (по списку) знаходиться в інших містах і селах, які обслуговуємо. З них близько 30 чоловік приймають участь в Богослужіннях.

В м. Прокоп’євську в Храмі Служба Божа починаєть в 9.00., крім днів коли доводиться служити в інших місцях. Крім Служби Божої проводимо в Церкві і інші Богослужіння:

Вечірня: в Литійні свята; в зимовий час – 16.00, в літній час – 17.00

Утрені: в свята Різдва, Богоявління, Благовіщення, Пасхи, Вознесіння, Зіслання Святого Духа і т.д.

Царські Часи і Велике Повечірря: Різдво, Богоявління, Благовіщення і перед Пасхою.

Молебні і Акафісти: в свята Христові і Богородичні, в місяцях травні і червні кожний день на честь Богоматері або в п'ятницю місяця на честь Христа, раз в місяць до блаженного єп. Миколая Чарнецького ЧНІ, спорадично по четвергах до св. Миколая Мир Ликійського (Чудотворця).

в Вел. Пості служимо Службу Преждеосвященних Дарів і Парастас за померлих (40-ка устий).

Крім Богослужень, займаємось і іншою парафіяльною діяльністю:

відвідування хворих і перестарілих по домах, з уділенням Св. Тайн – до 4-х разів в році

пастирське відвідування парафіян

катехизація дітей і молоді, а також тих, які готуються прийняти Св. Тайни

провадимо служіння в лікарні для хворих СПІДом

організовуємо літні табори для молоді і дітей

організовуємо поїздки для духовного збагачення і розвитку, старшим парафіянам

органiзовуємо матеріальну допомогу (речі, які отримуємо від добродіїв) мало забезпеченним

організовуємо різні вистави для парафіян, з участю дітей.

Парох о. Iван СИКАЛО ЧНI,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Парафії УГКЦ  та РКЦ в Кемеровській області:

м. Новокузнецьк

Парафія Матері Божої Непорочного Зачаття

654018 м. Новокузнецьк, вул. Кiрова, 60, кв.5, а/я 7406, тел. +7(3843)770-461

парох о. Олексiй Баранников, тел. +7-923-630-85-66, e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Служба Божа правиться кожної неділі о 10.00.

м. Прокоп'євськ

Парафія Матері Божої Неустанної Помочи

653045, м. Прокоп'євськ, вул. Охотська, 81, тел/факс (3846) 69-91-03

парох о. Iван Сикало ЧНI, тел.моб. +7-960-905-54-87, e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

вікарій: о. Микола Бичок ЧНІ, тел. +7-960-907-49-37, +7-904-571-86-24, e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Про парафію

Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи)

Настоятель: о. Iван Сикало ЧНI

бр. Роман Квасниця ЧНІ.

653039 м. Прокоп'євськ, Кемеровська область, вул. Жолтовського, 19 – 123

тел./ факс (38466) 3-50-80; моб. 8 960 905 54 87 e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Пресвятої Діви Марії

Настоятелька: с. Алойзія Рондяк,

653045 м. Прокоп'євськ, Кемеровська область, вул. Інститутська, 88а, кв. 57

тел. +7 (3846) 69-90-80, +7-950-268-89-66, +7-950-266-66-62,

с. Василина +7-913-311-68-84

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

парафії в Прокоп'євському районі Кемеровської області:

с. Терентьєвське, Прокоп'євський р-н, Кемеровська область, вул. Октябрьская, 15

СО: Гончар Стефанія Максимівна

совхоз Ясна Поляна, Прокоп'євський р-н, Кемеровська область, вул. Весенняя, 1 – 1

СО: Медик Анна Олексіївна

д. Майський, Прокоп'євський р-н, Кемеровська область, вул. Дружби, 6

СО: Павдунь Текля Василівна

д. Кутоново, Прокоп'євський р-н, Кемеровська область, в ул. Набережна, 7

СО: Калачник Агаф'я Григорівна

парафії в Кемеровському районі Кемеровської області

м. Березовський, Кемеровський р-н, Кемеровська область, вул. Леніна

СО: Біда Єва

Див. http://ugcc-in-russia.narod.ru/churchs/list.htm#AAB

Парафіяльний будинок у Прокопівську

На світлинах: Ординарій католиків Візантійського обряду в Росії єпископ Йосиф Верт. Парафіяльний будинок у Прокопівську.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка